Slik lager du perfekt sangria
For nordmenn er sangria en smak av ferie og et symbol på Spanias avslappede og joviale livsstil. Slik lager du en perfekt sangria for å nyte sommervarmen.
Men hva er sangria egentlig, og hvorfor har den blitt så populær?
Sangria er en fruktig vinbasert cocktail som stammer fra Spania og Portugal. Navnet kommer fra det spanske ordet for blod, «sangre», som betyr blod, på grunn av den røde fargen til den tradisjonelle sangriaen.
Det er enkelt og gøy å lage sangria, og du kan eksperimentere med ulike ingredienser og smaker.
Her har vi Canariavisens egen oppskrift på Sangria, og den synes vi aldri slår feil. Men du kan selvfølgelig legge til din egen vri!
Det viktigste er å bruke
godvin og frisk frukt, og la sangriaen trekke i kjøleskapet i noen timer før servering.
Å lage sangria selv er både enkelt og morsomt, og dessuten mye bedre enn det skvipet man får kjøpt ferdig på flaske i spanske supermarkeder.
Og du? Husk at alkohol og varme aldri er en god kombinasjon! Drikk med måte og vær forsiktig når det er varmt – da kan vi heller foreslå et godt glass sitronvann.
Ingredienser:
- 1 flaske (750 ml) tørr rødvin, for eksempel Tempranillo, Rioja, eller Grenache. Personlig foretrekker vi en god Garnacha, fordi den har lite tanniner (som ikke er noe godt i kalde drikker), mye syre og har friske toner av bær og sitrus.
- 1 sitron
- 1 appelsin
- 1 eple
- 50-100g sukker (juster etter smak)
- 1 kanelstang
- 1,2 dl brandy (eller en god mørk rom om du vil ha den mindre søt)
- 0,5 dl appelsinlikør (Cointreau er best, synes vi)
- 240 ml ferskpresset appelsinjuice
- 1-2 dl club soda eller vann med kullsyre (valgfritt)
- Isbiter for servering
Fremgangsmåte:
- Vask og kutt opp sitron, appelsin og eple i tynne skiver eller små biter. Fjern frø.
- Bland sukker og kanelstang i en bolle, og mos med en teskje slik at sukkeret løses opp med litt av appelsinjuicen.
- Tilsett frukten, brandy (eller rom) og rør godt. La det stå noen minutter.
- Tilsett resten av appelsinjuicen og vinen og rør godt.
- Dekk bollen og la den stå i minst 2 timer i kjøleskapet, eller enda bedre, over natten.
- Rør godt rett før servering og tilsett litt club soda om du vil ha sprudlende sangria.
- Server over isbiter i store glass. Pass på at du får med noen av fruktbitene.
Og voila! Du har nå laget en forfriskende og autentisk sangria. Denne oppskriften er veldig mulig å tilpasse etter egen smak, så ikke vær redd for å justere etter dine personlige preferanser.
Nyt sangriaen din på en varm sommerdag, eller når som helst du vil ha en smak av Spania. Skål!