Foto: Shutterstock

Slik lager du perfekte kroketter

En spansk favoritt som er lett å lage, hvis du kjenner dette trikset.

Publisert Sist oppdatert

Croketter er en av Spanias mest populære retter, og kan nytes både som forrett og snacks. Med et bredt utvalg av smaker som kylling, skinke, fisk og tunfisk, er det noe for enhver smak.

Å lage perfekte croketter krever tid, men fremfor alt kjærlighet og dedikasjon.

Den ultimate croketten er sprø på utsiden og flytende på innsiden.

Hemmeligheten for å oppnå dette er en enkel teknikk som også brukes av restaurantene.

TikTok-brukeren @cocinaparatodos har avslørt den overraskende hemmeligheten bak perfekte croketter: to ark med nøytral gelatin i bechamelsausen.

Dette gir en fast, men samtidig geléaktig konsistens.

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og la det bli gyllent.
  2. Tilsett varm melk, salt, pepper, muskat og ønsket ingrediens.
  3. Bland inn de to arkene med gelatin.
  4. Hell blandingen i en bolle, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet.
  5. Når blandingen er stiv, ta den ut og kutt i ønskede former.
  6. Paner crokettene og stek eller friter dem raskt på høy varme.

Gelatinen sørger for en jevn konsistens hvor innsiden blir saftig og myk, mens utsiden blir sprø og perfekt.

Powered by Labrador CMS