To nye restauranter hedres i Michelin-guiden
Og det går i kanarisk mat hos begge to.
Det gastronomiske hotellet Palacio Ico på Lanzarote har fått anbefaling i Michelin-guiden.
Selv om det ikke er det samme som en stjerne, er det ingen tvil om at en anbefaling i guiden er en stor ære for hotellet.
Fusionmat med lokal vri
Det er sjefskokk Víctor Valverdes som leder kjøkkenet på hotellet, der han tilbereder moderne fusionmat inspirert av lokal, bærekraftig og sesongbasert mat.
– Restauranten ligger på hotellet med samme navn, på en restaurert eiendom som utstråler skjønnheten øygruppens arkitektur har å by på. Her skaper den unge sjefskokken en meny inspirert av det moderne Kanariøyene, basert på utvalgte ingredienser som røkt laks fra Uka, reker fra La Santa og deilig lokal fisk, skriver Michelin-guiden om restauranten.
Fra Madrid til Lanzarote
Víctor Valverde kommer opprinnelig fra Madrid, der han ble født i 1987. Dermed er det ikke gamle karen som står for ledelsen av kjøkkenet.
Men så er Valverde heller ingen lettvekter i bransjen, etter at han har jobbet i anerkjente restauranter som Bodegón Alejandro, med Martin Berasategui, og senere i Lasarte, i Berasateguis tre Michelin-stjerners restaurant.
Tilbake i Madrid, ble han med Sergi Arola på La Broche, men som den typiske millennial var han stadig på jakt etter nye utfordringer, og flyttet til London, hvor han jobbet for noen av byens beste kjøkken, inkludert Jean Georges og Spice Market.
Startet eget på Lanzarote
Tre år senere forelsket han seg i Lanzarote etter flere ferier på øya, og flyttet dit for å starte et eget prosjekt. Mooring i El Charco ble til, og han gjorde rent bord frem til pandemien traff.
I 2021 måtte han stenge for godt, men han var slettes ikke klar for å legge fra seg forklet med det første. Han gikk sammen med hotelleierne Sonsoles López og Eduardo Riestra for å lansere restauranten Palacio Ico.
Ikke den eneste
El Silbo Gomero, en annen restaurant med fokus på kanarisk mat, har også blitt inkludert i denne siste oppdateringen av Michelin-guiden.
Restauranten, som ligger i La Laguna på Tenerife, drives av kokken Braulio Simancas, kjent for sin bruk av kanariske mojos som ingrediens.