Siste
Foto: Aena

Måtte avbryte landingen på Gran Canaria på grunn av vind


Flere fly måtte denne lørdagen avbryte landingen på Gran Canaria som følge av kraftig vind på flyplassen i Las Palmas.

Etter mislykkede forsøk for to fly på rad åpnet flygelederne for at de kunne gå inn fra den andre siden, for å gjøre et forsøk på å lande på rullebane 21R.

Klokken 10:47 lørdag formiddag kunne flygelederne melde på Twitter at begge flyene landet uten problemer.

– Plaget av vindkast på slutten på Gran Canaria. Når disse situasjonene forekommer gir vi informasjonen videre til de andre flyene. Hvis landingen ikke er ansett å være 100% trygg bestemmer pilotene at man går opp for å prøve igjen. #SafetyFirst, skriver flygelederne på Twitter

Lørdag ettermiddag måtte også et EasyJet-fly fra Basel til Gran Canaria avbryte landingen på grunn av vind.

– Easy Jet kan bekrefte at kapteinen på flight EZS1139 i dag fra Basel til Gran Canaria i dag, 20. januar, tok beslutning om å avbryte den første landingen før de utførte en rutinelanding, forteller pressevakt Doris Diagne i Easy Jet til Canariavisen.

– Godt trent

Hun forklarer at pilotene er godt trent på slike prosedyrer.

– Piloter er godt trent på denne rutineprosedyren,  og på intet tidspunkt ble sikkerheten til passasjerene om bord kompromittert. Sikkerheten og tryggheten til våre passasjerer og mannskap er alltid Easy Jets høyeste prioritet, understreker Diagne.

Flyet landet uten problemer klokken 17:07, ifølge Flightradar24.

Ifølge Wikipedia ender mellom 1-3 innflygninger med såkalt go-around, hvor piloten velger å gi full gass like før landing for å gjøre et nytt forsøk. Dette er ansett som en rutineprosedyre, og er derfor ikke en nødsituasjon.