Fastfood-kjeden forsikrer om at de tar sikkerheten på alvor.

McDonald’s: Smittet ansatt var på jobb

av | 11.08.2020

McDonald’s bekrefter tilfellet, og sier de har innført tiltak.

En kilde som jobber ved Insular-sykehuset på Gran Canaria sier til Canariavisen at sykehusene nå øker sin beredskap ytterligere, og opplyser om at det nylig ble bekreftet smitte hos ansatte både på McDonalds i Los Alisios og telebutikken Orange på El Mirador-kjøpesenteret. Vedkommende ønsker ikke å stå frem med navn.

– Hos McDonald’s Spania er det vår prioritet å beskytte helsen og sikkerheten til våre ansatte og kunder. Av denne grunn har vi siden vi gjenåpnet våre restauranter, innført vår protokoll som forsterker alle tiltakene relatert til sikkerhet og hygiene, sier kilder i McDonald’s til avisen Canarias7, etter at saken ble kjent. 

Jobbet ikke når smittefaren var størst

McDonald’s understreker at de har vært i kontakt med helsetjenesten og lokale myndigheter etter at smittetilfellet ble kjent i deres restaurant, og at de har en koordinert innsats for å følge utviklingen. McDonald’s sier videre at den smittede ikke hadde vært på jobb på flere dager av andre grunner enn Covid-19, og at de første symptomene kom mens vedkommende ikke var på jobb, når risikoen for smitte er høyest.

Så langt mangler ytterligere bekreftelse på smittetilfellet hos en ansatt ved telebutikken Orange på El Mirador-senteret, og selskapet har ikke uttalt seg om situasjonen.

– En oppgang i saker

– Det er klart at det er en oppgang i saker på Kanariøyene, men disse er ikke av en eksplosiv natur slik som i andre regioner der det oppfattes at viruset sprer seg i fellesskapet. Her er det ikke tydelig at dette er tilfellet, forklarte lederen for epidemiologi-avdelingen i Generaldirektoratet for folkehelse på Kanariøyene, Amós García.

Så langt i juli har 138 nye smittetilfeller blitt bekreftet.

– Veksten i antallet saker lar oss jobbe med en margin for kontroll, men situasjonen bekymrer oss. Hvis denne dynamikken fortsetter vil økningen fortsette. Hvor vil det gå? Jeg vet ikke, innrømmer han overfor avisen Canarias 7.

Øker bemanningen

Han bekrefter også at de er forberedt på å øke bemanningen for smittesporing.

Garcia påpeker at de fleste nye smittetilfeller blir bekreftet hos personer under 50 år, og at de unge pasientene oftere har milde eller ingen symptomer. Dette gjør at de lettere sprer viruset på fester og familiesammenkomster.

– Risikofølelsen er så lav at vi finner situasjoner slik som på Tenerife, der en campingtur ble arrangert for å smitte hverandre.

Smitteverntiltak

– Økningen i tilfeller betyr at vi senker terskelen for smitteverntiltak, som inkluderer bruk av maske, håndhygiene, sosial distansering og begrensninger på folkemengder og innendørsområder.

Han minner om at de som bryter reglene, og spesielt de som har testet positivt men ikke følger instruksjonene fra helsevesenet, kan risikere straff.

– Hvis de nekter å isolere seg blir generalsekretæren informert og saken går til politiet og retten. Det er noen, men ikke mange, forklarer Garcia.

47 nye tilfeller i går

Coronaviruset fortsetter å spre seg på Kanariøyene. I går ble 47 nye tilfeller bekreftet, og dermed er det 421 aktive smittetilfeller på øygruppen mandag kveld.

Så høyt har ikke tallet vært siden 22. mai.

Verst er det på Gran Canaria, som har mer enn halvparten av de aktive tilfellene. 231 personer er smittet for øyeblikket på nordmennenes favorittøy.

Også Tenerife øker, og har nå 143 tilfeller. Lanzarote har 33, Fuerteventura 5. La Palma, som har vært virusfri i 44 dager i strekk, har nå 8 aktive tilfeller. To av disse ble bekreftet i på mandag.

I går ble to personer innlagt på sykehus. Dermed er 25 personer nå innlagt med Covid-19 på øygruppen: 18 på Tenerife hvorav en er på intensivavdeling, og 7 på Gran Canaria.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Etablerer nytt testsenter for Covid-19 på sportsarena

Etablerer nytt testsenter for Covid-19 på sportsarena

Helsedepartementet på Kanariøyene etablerer et nytt testsenter for Covid-19 på Gran Canaria Arena Stadium i Las Palmas. Senteret åpnet denne torsdagen, og skal tilby raske coronatester til befolkningen alle ukedager. Testpunktet erstatter det som var satt opp ved...

Tilbyr helseforsikring som dekker Covid-19 for nordmenn

Tilbyr helseforsikring som dekker Covid-19 for nordmenn

Etter at vi skrev vår sak om de store forsikringsselskapene og deres corona-betingelser har flere lesere tatt kontakt med spørsmål om det ikke finnes noen som dekker Covid-19 i Spania og på Kanariøyene. Vi bestemte oss for å sjekke, og i Albír fant vi det norske...

Nye og strengere smittevernregler rammer ikke Kanariøyene

Nye og strengere smittevernregler rammer ikke Kanariøyene

Spanias regjering har vedtatt et sett med strengere regler for byer som har over 100 000 innbyggere og samtidig har en stor andel smittede. Ingen av byene på Kanariøyene oppfyller kriteriene for de strengere reglene. Regjeringen har bestemt at byer med over 100 000...

Skal teste turister for Covid-19 på flyplassene

Skal teste turister for Covid-19 på flyplassene

Regjeringen på Kanariøyene har kunngjort at de vil begynne å teste turister for Covid-19 på flyplassene i begynnelsen av november. Kanariøyenes president, Ángel Víctor Torres, bekreftet dette etter et møte med turoperatøren TUI, hotellkjeden RIU og turistministeren på...

Her er risikoen for å bli smittet under reisen størst

Her er risikoen for å bli smittet under reisen størst

Mange er naturlig nok i tvil om de bør sette seg på et fly i disse tider. Frykten for å bli smittet gjør at mange velger å ikke reise på ferie. Men er risikoen egentlig så stor? Og på hvilket tidspunkt under reisen er du i størst fare for å bli smittet? Foreløpig...

Nok en dag med nedgang i smitten på Kanariøyene

Nok en dag med nedgang i smitten på Kanariøyene

Kanariøyene er blant regionene med lavest smittenivå i Spania, ifølge talsmann for den vitenskapelige Covid-komitteen på øygruppen, Luis Serra. I skrivende stund har Kanariøyene 51,73 smittede per 100 000 innbyggere. Kanariøyene har den laveste akkumulerte forekomsten...