Kanariøyene

Spania

2456

Bekreftet smittet

162

Døde

2225

Friskmeldt

252 130

Smittet

28 392

Døde

150 376

Friskmeldt

Smittestatus på Kanariøyene

2456

Bekreftet smittet

162

Døde

Annonse

Med varmen kommer det mer kakerlakker

av | 07.08.2019

Varmen, som er forventet å komme opp i 34 grader på Gran Canaria torsdag, kombinert med høy luftfuktighet, gjør at kakerlakkene nå formerer seg i høyt tempo.

Oppsamlingen av søppel og store mengder mennesker som samles til festivaler og folkefester om sommeren, kombinert med de høye temperaturene, gjør at kakerlagger, mygg, og andre skadedyr nå sprer seg raskt.

Disse kan føre til allergi, og de sprer også sykdommer, advarer eksperter fra den nasjonale foreningen for miljøhelsebedrifter.

– Det naturlige miljøet kombinert med flere mennesker, den konstante tilførselen av mat og drikke (i form av søppel red.anm.), og høye temperaturer, kan føre til optimale forhold for skadedyr, spesielt sengedyr, mygg, og kakerlakker. Disse slår seg ned, spiser, reproduserer, og de får være i fred. Derfor er det anbefalt å ta forholdsregler for å forhindre spredningen av slike ukomfortable gjester, sier de i en pressemelding.

Ingen farlig mygg på Kanariøyene

På Kanariøyene er det ikke registrert mygg som sprer sykdom, bortsett fra ett tilfelle på Fuerteventura i desember 2017, da gulfebermygg ble registrert i Las Granadas på øya.

I andre deler av verden er det imidlertid stor fare for sykdomsspredende mygg, og eksperter advarer spesielt om området Levanten – et område i Sørvest-Asia.

I disse områdene spredde tigermygg sykdommer som Dengue-feber, og førte til en krise i 2016.

Det har blitt sett flere tilfeller av dengue-feber i Spania også.

– Det er ekstremt viktig at man tar forholdsregler for å forsterke kontrollen, spesielt i områder med gode forhold for disse, slik at man kan redusere og begrense spredningen, sier direktør for ANECPLA, Milagros Fernández de Lezetea.

Kakerlakker

Også kakerlakker sprer seg i varmen. Nå på sommeren øker produksjonen av søppel i nærheten av campingsteder i gatene, det blir varmere og fuktig i luften, og dette fører til økt bestand blant kakerlakkene, som trives godt i varme og fuktige områder.

Kakerlakker kan føre til allergi, og bringe med seg sykdommer. Derfor er det spesielt viktig å holde områder der du tilbereder mat rent, og å sørge for at søppel og matrester ikke får bli liggende åpent.

Kakerlakker kommer gjerne frem når det er varmt i været, og siden de bor i kloakken og i rør kommer de gjerne opp fra sluk i vasken og dusjen.

Et lurt triks kan derfor være å sette en propp i sluket når du ikke bruker det, spesielt om natten.

Skulle du reagere på at stadig flere av disse ubudne gjestene kommer på besøk, kan det være lurt å benytte en skadedyrutrydder som kan stanse spredningen.

Dessverre er kakerlakker en del av hverdagen på Kanariøyene, men hvis man følger disse rådene kan man i det minste begrense antallet.

.

Andre nyheter:

FHI: Trygt å reise til Kanariøyene

FHI: Trygt å reise til Kanariøyene

Mange sitter fremdeles på gjerdet når det kommer til å dra på ferie utenfor Norge, til tross for oppdaterte reiseråd fra UD. Basert på svar fra Canariavisens lesere i kommentarfeltet på Facebook ser det ut til at rundt 7 av 10 velger å ikke reise til Kanariøyene i...

Dette betyr de nye reiserådene for reiseforsikringen

Dette betyr de nye reiserådene for reiseforsikringen

Dette sier forsikringsselskapene om dekningen under nye reiseråd. Folkehelseinstituttet kom med nye reiseråd 10. juli, som trer i kraft fra onsdag 15. juli. Dermed kan nordmenn reise til en rekke land i Europa uten å måtte gå i karantene når de kommer hjem til Norge....

Aggressiv familie sendte tre politifolk på sykehus i Vecindario

Aggressiv familie sendte tre politifolk på sykehus i Vecindario

Betjenter fra Guardia Civil måtte forrige fredag rykke ut en bolig i Vecindario på grunn av husbråk. Her skal politiet ha blitt møtt av en slåsskamp som var så voldelig at helsepersonell ikke kunne assistere de skadde, og Guardia Civil ba derfor om forsterkninger fra...

Snart en hel måned siden forrige coronadødsfall

Snart en hel måned siden forrige coronadødsfall

Det er 29 dager siden forrige dødsfall som følge av Covid-19 på Kanariøyene. Det forrige dødsfallet ble rapportert 13. juni på Gran Canaria. Helsedepartementet på Kanariøyene har oppdatert sine offisielle tall, som viser at det er 73 aktive smittetilfeller på...

25 prosent av disse bedriftene kan gå konkurs

25 prosent av disse bedriftene kan gå konkurs

Kanariske bedrifter advarer mot at små bedrifter ikke vil kunne åpne igjen etter helsekrisen hvis ikke turisten tar seg opp. De små og mellomstore bedriftene på øyene er klare på at ordningen for permitteringslønn (ERTE) ut året er avgjørende for å redde turist- og...

Nok en påkjørsel utenfor Arinaga – en mann er alvorlig skadet

Nok en påkjørsel utenfor Arinaga – en mann er alvorlig skadet

En 32 år gammel mann er alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt på motorveien utenfor Arinaga. Hendelsen skal ha funnet sted i sørgående retning like utenfor Arinaga langs motorveien GC-1. Politiet fikk melding om ulykken like etter kl. 08 lørdag morgen. Den 32 år...