Med varmen kommer det mer kakerlakker

av | 07.08.2019

Varmen, som er forventet å komme opp i 34 grader på Gran Canaria torsdag, kombinert med høy luftfuktighet, gjør at kakerlakkene nå formerer seg i høyt tempo.

Oppsamlingen av søppel og store mengder mennesker som samles til festivaler og folkefester om sommeren, kombinert med de høye temperaturene, gjør at kakerlagger, mygg, og andre skadedyr nå sprer seg raskt.

Disse kan føre til allergi, og de sprer også sykdommer, advarer eksperter fra den nasjonale foreningen for miljøhelsebedrifter.

– Det naturlige miljøet kombinert med flere mennesker, den konstante tilførselen av mat og drikke (i form av søppel red.anm.), og høye temperaturer, kan føre til optimale forhold for skadedyr, spesielt sengedyr, mygg, og kakerlakker. Disse slår seg ned, spiser, reproduserer, og de får være i fred. Derfor er det anbefalt å ta forholdsregler for å forhindre spredningen av slike ukomfortable gjester, sier de i en pressemelding.

Ingen farlig mygg på Kanariøyene

På Kanariøyene er det ikke registrert mygg som sprer sykdom, bortsett fra ett tilfelle på Fuerteventura i desember 2017, da gulfebermygg ble registrert i Las Granadas på øya.

I andre deler av verden er det imidlertid stor fare for sykdomsspredende mygg, og eksperter advarer spesielt om området Levanten – et område i Sørvest-Asia.

I disse områdene spredde tigermygg sykdommer som Dengue-feber, og førte til en krise i 2016.

Det har blitt sett flere tilfeller av dengue-feber i Spania også.

– Det er ekstremt viktig at man tar forholdsregler for å forsterke kontrollen, spesielt i områder med gode forhold for disse, slik at man kan redusere og begrense spredningen, sier direktør for ANECPLA, Milagros Fernández de Lezetea.

Kakerlakker

Også kakerlakker sprer seg i varmen. Nå på sommeren øker produksjonen av søppel i nærheten av campingsteder i gatene, det blir varmere og fuktig i luften, og dette fører til økt bestand blant kakerlakkene, som trives godt i varme og fuktige områder.

Kakerlakker kan føre til allergi, og bringe med seg sykdommer. Derfor er det spesielt viktig å holde områder der du tilbereder mat rent, og å sørge for at søppel og matrester ikke får bli liggende åpent.

Kakerlakker kommer gjerne frem når det er varmt i været, og siden de bor i kloakken og i rør kommer de gjerne opp fra sluk i vasken og dusjen.

Et lurt triks kan derfor være å sette en propp i sluket når du ikke bruker det, spesielt om natten.

Skulle du reagere på at stadig flere av disse ubudne gjestene kommer på besøk, kan det være lurt å benytte en skadedyrutrydder som kan stanse spredningen.

Dessverre er kakerlakker en del av hverdagen på Kanariøyene, men hvis man følger disse rådene kan man i det minste begrense antallet.

.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Ber innbyggerne delta i bærekraftsplan

Ber innbyggerne delta i bærekraftsplan

Mogán kommune gjennomfører for tiden en undersøkelse blant innbyggere og bedriftseiere for å høre hva de mener om turistsektoren i kommunen. Målet er at Mogán skal forbedre tilbudet til turister gjennom bærekraft og mangfold innen turistsektoren. Kommunen ønsker at...

753 smittede blant reisende fra Spania til Kanariøyene

753 smittede blant reisende fra Spania til Kanariøyene

Helsedepartementet på Kanariøyene har oppdaget 753 smittetilfeller hos reisende som har dratt fra Spania til øygruppen siden 18. desember. 87% av de 342 794 som ankom Kanariøyene fra Spania med fly og båt hadde en negativ coronaprøve. Blant de som tok en test...

Lanserer flerspråklig rådgivertjeneste for kriminalitetsofre

Lanserer flerspråklig rådgivertjeneste for kriminalitetsofre

Regjeringen på Kanariøyene lanserer en ny digital tjeneste for å tilby assistanse til ofre for kriminalitet på øygruppen. Dette skal spesielt rettes mot kvinner og barn som er ofre for familievold eller overgrep, og andre sårbare personer. Talsmann for øyregjeringen...

Mann (65) døde etter fallulykke i Valleseco

Mann (65) døde etter fallulykke i Valleseco

En 65 år gammel mann døde på fredag etter en fallulykke i Zumacal-ravinen i Valleseco på Gran Canaria.  Mannens to år gamle barnebarn ble også skadet i ulykken, og er sendt til sykehus med mindre hodeskader. Nødsentralen fikk melding om ulykken klokken 19:15. Årsaken...

Flere varetektsfengslet etter bråk i migrantleir

Flere varetektsfengslet etter bråk i migrantleir

På onsdag ble fem migranter pågrepet etter bråket i Las Raices-leiren tidligere denne uken. Totalt ble ni personer identifisert av politiet på onsdag. Nå har politiet pågrepet og varetektsfengslet ytterligere fire personer som angivelig var involvert i de voldelige...

Tente på bil rett utenfor politistasjon i Las Palmas

Tente på bil rett utenfor politistasjon i Las Palmas

Guardia Civil og det nasjonale politiet pågrep en 27-åring på tirsdag, mistenkt for å ha satt fyr på en bil ved San José-legekontoret i Las Palmas. En av parkeringsplassens nærmeste naboer er Guardia Civil sitt hovedkvarter på Gran Canaria. Mann med bærepose Hendelsen...