GÅR MOT STREIK: Kabinpersonalet i Ryanair vil gå ut i streik i September. Foto: Wikimedia Commons

Mener Ryanair presser myndighetene for penger

1 min


Fagorganisasjonen USO mener Ryanair bruker nedleggelsen av basene på Kanariøyene for å presse myndighetene for penger.

Fagorganisasjonen USO, som har mange medlemmer blant kabinansatte i Ryanair, mener Ryanair presser myndighetene for å motta subsidier.

Sekretæren for USO, Jairo Gonzalo, sier til Canarias7 at han mener lavprisselskapet bruker nedleggelsen av basene på Gran Canaria og Tenerife Sør som et pressmiddel for å oppnå subsidier fra myndighetene.

Stenger i janruar

– De kan bruke denne situasjonen for å legge press på myndighetene for å få subsidier. HR-direktøren har sagt at idéen om å stenge kan endre seg hvis selskapet mottar finansiell hjelp, som er skitten utpressing av myndighetene, sier Jairo Gonzalo.

Gonzalo indikerer at denne idéen ble presentert ble lagt frem i møter med selskapet, og at Ryanair planlegger å stenge disse basene i januar.

USO beskylder nå Ryanair for å presse myndighetene ved å bruke personalpolitikk og basenedleggelsen for å oppnå økonomiske fordeler.

Til sammen er det snakk om rundt 200 ansatte som vil miste jobben dersom basene legger ned.

Dårlig grunnlag

Gonzalo kritiserer også selskapet for deres oppgitte grunnlag i denne saken.

– De sier de vil ha færre fly og har derfor bestemt seg for å flytte disse fra de mindre profitable basene sine, og flytte disse til land med vekstplaner. Som om det var mulig å rettferdiggjøre at Kanariøyene er ulønnsomme, når alle flyene er fulle og billettene er solgt i god tid, sier Gonzalo.


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *