130 smittetilfeller i to aktive utbrudd er knyttet til nattklubber og diskoteker på Kanariøyene. Illustrasjon: Envato Elements

Mer enn 130 smittetilfeller i Las Palmas kommer fra utesteder


Kanariøyene har for øyeblikket 33 aktive utbrudd ifølge tall fra helsemyndighetene som ble offentliggjort på onsdag. Av disse er 23 på Gran Canaria, 7 på Tenerife og 3 på Lanzarote.

To av utbruddene er hos båtflyktninger, hvor 10 smittetilfeller kommer fra en båt som an har ankommet Mogán og 5 i Agüimes. To store utbrudd med til sammen 114 smittede er knyttet til to nattklubber i Las Palmas-provinsen.

Familiefester

Et utbrudd er også knyttet til en bursdagsfest hvor 14 personer er smittet og ytterligere 5 er under oppfølging i Tejeda på Gran Canaria, og en fest i La Laguna på Tenerife som førte til 25 nye smittetilfeller og 131 personer under oppfølging.

15 utbrudd er knyttet til familiesamlinger og fritidsaktiviteter med familie. Det er også to utbrudd som startet på sykehus, hvor 1 er på Tenerife med 43 påvirkede, og et på Gran Canaria med 13 påvirkede. 3 personer fra sistnevnte utbrudd er innlagt på sykehus med Covid-19.

Må stenge

På grunn av den økte smitten har regjeringen besluttet at nattklubber, dansesteder og cocktailbarer må stenge, men regionale myndigheter har besluttet at de kan få holde åpent til klokken 01, men kun i uteserveringen og med 75 prosent kapasitet.