Mer gråvær og regn i vente denne uka

Se Canariavisens værvarsel i videoen under. «


Denne uka truer en storm i Atlanterhavet med rufsevær flere steder. På tirsdag er det ventet regn på La Palma, før det sprer seg til de andre øyene frem mot onsdag.

Det statlige meteorologiske institutt, Aemet, spår potensielt kraftig nedbør lokalt og muligheter for snø i fjellene på Tenerife.

Samtidig kommer også calimastøv fra Sahara-ørkenen over Kanariøyene denne uken, som blir spesielt merkbart på de østligste øyene.

Mandag

På mandag blir det overskyet vær i vest tidlig på dagen. Noen skyer blir det også i fjellområdene, men det klarner litt på ettermiddagen.

På de østlige øyene blir det for det meste sol eller delvis skyet vær.

Utover ettermiddagen kan det bli mer overskyet i øst, samtidig som svak calima er ventet på de østligste øyene. Her blir det også noe høyere temperatur, mens gradestokken forblir uendret i øst.

Tirsdag

På tirsdag blir det perioder med overskyet vær på de vestlige øyene. Spesielt nord på La Palma er det forventet nedbør.

På de østlige øyene blir det delivs skyet og calima, spesielt i høyden.

Onsdag

På onsdag er det bare å finne frem paraplyen. Da skyer det til fra vest til øst med muligheter for nedbør som kan bli kraftig enkeølte steder. Spesielt i nord og øst på Tenerife er det ventet mulige skybrudd denne dagen.

Det kan også komme en god del nedbør på de østlige øyene. Også her kan det bøtte ned enkelte steder, men for det meste blir det moderate nedbørsmengder utover ettermiddagen og kvelden.

På Lanzarote og Fuerteventura fortsetter calimastøvet å henge i lufta på onsdag.

På torsdag kan det komme noe nedbør på de østlige øyene, mens lavtrykket som ligger nord for Kanariøyene beveger seg mot nordøst.