Migrantbåt kom i land ved Amadores

Denne torsdagen kom det til sammen rundt 330 migranter til Kanariøyene. «


En migrantbåt kom helt inn til land ved Amadores-stranda, denne torsdagen.

Båten kom i land like etter klokken 20, forteller vitner som Canariavisen har snakket med.

– Det var rundt 40 eller 45 personer tror jeg, forteller Erick Giovanni til Canariavisen. Han fanget ankomsten på video.

Ifølge Røde Kors skal det ha vært rundt 30 migranter i båten, opplyser Canarias 7.

Politi, ambulanse og røde kors er på stedet, der migrantene mottar hjelp og coronatesting, før de blir fraktet videre til en midlertidig leir. Der må de være frem til de svar på coronaprøven foreligger, før de kan flyttes til et av mottakene på Kanariøyene.

330 migranter denne torsdagen

Denne torsdagen har det kommet rundt 330 migranter til øygruppen, fordelt på seks båter. Ifølge nyhetsbyrået Efe skal minst fem av disse være barn.

En båt med 67 personer fra områdene sør for Sahara ankom El Hierro. Omtrent samtidig ble 61 migranter reddet, 75 kilometer sør for Fuerteventura. I båten var det tre mindreårige. Alle er fraktet til Arguineguín på Gran Canaria.

Tidligere på ettermiddagen ble 24 migranter hentet i land etter at båten ble observert utenfor Fuerteventura. Disse ble fraktet til Gran Tarajal.

Tidlig på torsdag kom det også to båter til Gran Canaria. En av båtene ankom Mogán for egen maskin, med 69 personer om bord. Den andre båten ble reddet sør for Gran Canaria, med 37 personer i båten.

I år har det kommet 19 865 irregulære migranter til Kanariøyene med båt, viser tall fra Innenriksdepartementet i Spania.