Rundt 900 migranter har på det meste vært innlosjert på Arguineguín Park. Foto: Canariavisen

Migrantene skal være ute fra Arguineguín Park på søndag


Visedelegaten for regjeringen i Las Palmas Teresa Mayans har informert Mogán og San Bartolomé de Tirajana kommune om at de siste migrantene på Arguineguín Park skal være ute innen søndag. Det samme gjelder Waikiki hotel i Playa del Inglés.,

Mayans har også fortsatt å understreke det regjeringsdelegat Anselmo Pestana har sagt hele tiden, nemlig at Kanariøyene ikke opplever økt utrygghet for innbyggerne på grunn av migrantkrisen.

Dette underbygger regjeringen ved å peke på nedgangen i kriminalitetsstatistikken i 2020, som falt 11,9 prosent. I årets site fire måneder falt den hele 18%.

Mange har likevel påpekt at dette også kan ha en sammenheng med nedgangen i turismen på øygruppen som følge av helsekrisen. Til tross for dette har falske nyheter og profiler som sprer påstander om økt kriminalitet økt i omfang den siste tiden.

Videoer og bilder av alt fra slåsskamper til ran, som har funnet sted andre steder i verden, til fiktive mord og overfall har blitt spredd i sosiale medier. Riktignok har en rekke hendelser som involverer migranter faktisk skjedd, og disse har bidratt til å øke følelsen av utrygghet både nord og sør på øya.

Regjeringsdelegaten understreker at bare 1,1% av alle lovbrudd begått på Kanariøyene fra 1. november til 20. januar ble gått av migranter – totalt 122 hendelser. Blant disse er 60 relatert til dokumentforfalsksning og 45 av sakene handler om vold, ran eller tyveri.