Siste
Fredelig demonstrasjon: Demonstrasjonene gikk rolig og fredelig for seg denne søndagen.

Migranter demonstrerte i Maspalomas –⁠ gikk fredelig for seg


En gruppe migranter demonstrerte denne søndagen i Maspalomas mot den nåværende innvandringspolitikken i EU og Spania, som fører til at tusenvis av migranter sitter fast på øygruppen.

Regjeringen har ført en aktiv politikk for å hindre at Kanariøyene blir en rute til Europa.

Lignende protester fant sted på Tenerife på lørdag, da rundt 1200 migranter og aktivister demonstrerte i La Laguna.

– Etter en måned med fordømmelser og synlig institusjonell rasisme, nedverdigende, voldelig og ulovlig behandling utført av den spanske regjeringen, går vi ut for å kreve ansvar og en slutt på denne grusomheten, som har gjort Kanariøyene til et tortur-bur, sa en talskvinne for en støttegruppe som hadde møtt opp for å demonstrere med migrantene.

En større gruppe migranter som har klart å forlate Kanariøyene har tilbragt natten i Baskerland i Spania, mens de venter på å få krysse grensen til Frankrike. Ifølge regionsregjeringen i Baskerland har migrantene fått mat, vann, klær og munnbind, samt et sted å tilbringe natten. Det skal dreie seg om 106 migranter, ifølge La Provincia.

Migrantene har også fått tilbud om å ta en dusj – noe mange av de ikke har fått mulighet til på lenge. I flere av migrantleirene på Kanariøyene mangler de tilgang på varmt vann, strøm og tilstrekkelig oppvarming, noe som gjentatte ganger har blitt fordømt av aktivister og migrantene selv.

De dårlige forholdene har også ført til tilfeller av frustrasjon blant migrantene, som i visse tilfeller har eskalert til voldelige protester.