Annonse

Migranter reddet britisk kvinne fra å drukne

De to guttene utsatte seg selv for livsfare for å redde britisk kvinne som ble tatt av strømmen, forteller et vitne.

Foto: Luis De La Barrera Massieu

Av Leo Lunde
Publisert 22. februar 2021 kl. 13:08

Av Leo Lunde
Publisert 22. februar 2021 kl. 13:08

Annonse

To migranter reddet en britisk kvinne fra å drukne på Fariones-stranda i Puerto del Carmen på Lanzarote, og utsatte seg selv for livsfare i redningsaksjonen, ifølge et vitne som skriver om hendelsen på Facebook.

Hendelsen skjedde på lørdag i 16:30-tiden, skriver La Voz de Lanzarote.

– To britiske kvinner var i vannet og fra det ene øyeblikket til det andre ville ikke strømmen la de komme inn til land. En klarte å komme seg ut og den andre gikk lenger og lenger ut, skriver vitnet.

To unge migranter

– I det jeg og min venn ringte 112 hadde to maghrebier (nordafrikanske red.anm.) gutter løpt ut i vannet, og holdt seg med kvinnen helt til de fikk henne inn i havna og klatret over steinene der bølgene slo over de, skriver vitnet i et Facebook-innlegg som i skrivende stund har fått mer enn 700 kommentarer og 2600 likerklikk.

En av guttene ble skadet og forslått i redningsaksjonen. Den skadde gutten og kvinnen fikk hjelp av ambulansen som kom til stedet.

En av guttene ble skadet

– Hele stranda klappet. Magrebien full av blod, forslått. Politiet, Guardia Civil og redningstjenesten ankom og hjalp en av guttene, som så ille ut, fortsetter vitnet.

– Hadde det ikke vært for de hadde den utenlandske jenta druknet nå og i morgen hadde vi våknet opp til nyheten om hennes død.

Solskinnshistorien har fått flere i kommentarfeltet til å kreve at de to guttene får oppholdstillatelse i Spania som takk for sin heltemodige innsats, ifølge Lancelot Digital.

– Forhåpentligvis er dette også nyheter og ikke bare de negative sakene. Hvordan to barn, kriminaliserte av de som ønsker å banke de opp for å være marokkanere, ikke nølte et sekund med å redde livet til en fremmed, mens de risikerte sine egne, konkluderer vitnet.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Partnerinnhold

Annonse