Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres frykter økt smitte i påsken. Foto: Sanidad Gobcan

Migranter som deltar i voldshendelser skal utvises, sier Torres


Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres kunngjorde på torsdag at migranter som deltar i voldshendelser slik som den på tirsdag i Las Raices skal utvises umiddelbart.

Forsvarte politiet

Torres forsvarte også organisasjonen Accem som driver leiren og det nasjonale politiet, som etter tirsdagens hendelser har blitt kritisert av enkelte politikere for maktbruk.

Det nasjonale politiet gikk inn med opprørsutstyr og avfyrte gummikuler mot migranter under sammenstøtene denne uken. Flere migranter ble skadet og sendt til sykehus i etterkant av hendelsen.

– I nødsituasjoner må vi sørge for orden, sa Torres til pressen på torsdag.

Voldelige sammenstøt i migrantleir på Tenerife:


 

Rundt 7000 migranter på Kanariøyene

Presidenten forklarte at det har kommet rundt 30.000 migranter til Kanariøyene siden ruten over Atlanterhavet ble tatt i bruk på nytt.

23.000 migranter er allerede sendt til andre regioner i Spania eller hjemsendt. Ifølge Torres er det rundt 7000 irregulære migranter igjen på Kanariøyene.

Ikke som i 2006

Torres forklarte at den nåværende migrantkrisen skiller seg fra den i 2006 fordi rundt 10.000 mennesker ble hjemsendt av de rundt 32.000 som kom det året.

Pandemien har ført til restriksjoner som gjør at antallet returer er «ubetydelige», forklarte han.

Han gjentok også sitt budskap om at leirene der migrantene bor ikke kan være steder der det bor folk i «uker, måneder eller år».