Militæret skal frakte vaksiner til Kanariøyene

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

Det spanske forsvaret skal stå for transporten av coronavaksiner til Kanariøyene. Vaksinedosene reiser fra Getafe-basen i Madrid til Balearene, Kanariøyene, Ceuta og Melilla – og skal være på plass i morgen, søndag 27. desember. Da begynner vaksinerinen av de mest sårbare menneskene i Spania.

Militære kilder som har snakket med nyhetsbyrået Efe bekrefter at forsvaret skal stå for transporten av vaksinen fra Pfizer sitt logistikksenter i Cabanillas del Campo, der de ankom tidlig lørdag morgen med lastebil fra Belgia.

Luftforsvaret har fått oppdraget med å fly dosene til Kanariøyene, Balearene, Ceuta og Melilla.

350 000 doser i uka

Den første forsendelsen etterfølges av ytterligere  rundt 350 000 doser til regionene hver uke. I løpet av de neste 12 ukene skal Spania motta 4,6 millioner doser av Pfizer-vaksinen.

Med disse dosene kan i underkant av 2,3 millioner spanjoler få vaksinen, ettersom den gis i to doser.

Annonse

Disse får vaksinen først

De første som skal få vaksinen er beboere og ansatte på pleiehjem for eldre og personer med funksjonshemning, helsepersonell på frontlinjen, og personer innen sosialtjenesten og annet helsepersonell.

De to første dosene i Spania settes klokken 08:30 på søndag, og personene som skal motta denne er allerede klare: en eldre person og en ansatt ved pleiehjemmet Los Olmos i Guadalajara.

Vaksinen må transporteres under meget spesifikke forhold, og har en holdbarhet på 10 dager hvis den lagres i såkalte ultrafrysere som holder minus 70 grader celsius.

Add New Playlist