Mindreårig forsøkte å knivstikke miljøarbeider på migrantmottak

Nok en alvorlig hendelse på Puerto Bello-mottaket i Puerto Rico. «


En mindreårig migrant skal ha forsøkt å knivstikke en av miljøarbeiderne på mottaket Puerto Bello i Puerto Rico på Gran Canaria, skriver avisen Maspalomas Ahora.

Hendelsen skal ha skjedd 20. juni, seks dager etter at avisen Tiempo de Canarias avslørte en rekke alvorlige forhold ved mottaket, som innlosjerer enslige mindreårige migranter.

Det angivelige knivangrepet skal ha skjedd på ettermiddagen, da en av de mindreårige gikk løs på en miljøarbeider. Dette skal ha ført til at begge falt på gulvet, ifølge en rapport fra det lokale politiet i kommunen.

En annen mindreårig skal angivelig ha grepet inn for å stanse situasjonen, og fikk tatt kniven fra angriperen, skriver Tiempo de Canarias.

Både Guardia Civil og det lokale politiet rykket ut til hendelsen.

En vekter på mottaket skal ha vært vitne til hendelsen. Vekteren har forklart til politiet at 17-åringen som grep inn pådro seg kuttskader da han grep inn for å redde miljøarbeideren.

Den ansatte selv bekrefter å ha blitt angrepet, men så aldri at angriperen hadde en kniv.

Den mistenkte gutten, som angivelig er under 16 år, er pågrepet av poltiiet.

Etter avsløringer om prostitusjon, narkotika og vold på mottaket har myndighetene på Kanariøyene lovet at det skal stenges innen 15. juli.