Siste

Minst 67 flyktninger omkom på vei til Kanariøyene i går


Så langt er 67 mennesker bekreftet omkommet etter at to flyktningbåter forliste på torsdag.

I en av båtene var det 41 passasjerer, men kun ble funnet i live, melder Efe. Båten skal ha forlatt Nouadhibou, ifølge mauritanske myndigheter. Denne båten skal ha fått motorstopp på veien mot Kanariøyene, og drevet på havet i flere dager før den til slutt forliste utenfor Afrika.

Den overlevende, som angivelig er fra Gambia, skal ha forklart hendelsesforløpet for myndighetene. 40 mennesker mistet livet.

Også en annen båt forliste på torsdag, og flyktningorganisasjonen NGO Caminando Fronteras bekrefter i sin pressemelding at minst 27 mennesker har omkommet i forliset.

Minst sju mennesker omkom også i et forlis under overfarten fra Afrika til Kanariøyene den 3. august.

Forsøker å stoppe de

Marokko hevder de har stoppet 10 300 flyktninger fra å forlate kysten i småbåter. Statistikk fra Innenriksdepartementet i Spania har registrert 6466 båtflyktninger som har ankommet Spania i perioden 1. januar – 15. juni, og 2642 av disse skal ha satt kurs for Kanariøyene.

Regjeringsdelegaten på Kanariøyene, Anselmo Pestana, opplyser at det ankom 2200 flyktninger til Kanariøyene de siste fire månedene i 2019, og at antallet så langt i år er rundt syv ganger så høyt sammenlignet med samme periode i fjor.