Annonse

Fire døde og flere skadd etter kraftig eksplosjon i Madrid

En sterk lukt av gass ble oppdaget i bygningen før hendelsen. En elektriker som kom for å inspisere anlegget ble drept i eksplosjonen.

Av Leo Lunde
Oppdatert 23. januar 2021 kl. 01:40

Av Leo Lunde
Oppdatert 23. januar 2021 kl. 01:40

Annonse

En kraftig eksplosjon i sentrum av Madrid har tatt livet av minst fire personer denne onsdagen. 10 personer er skadd i eksplosjonen som angivelig ble forårsaket av en gasslekkasje.

Flere etasjer i bygget som huset kirkeansatte og en meninghet i La Latina-distriktet like ved Puerto de Toledo er totalskadet etter eksplosjonen, som skjedde like før klokken 15 lokal tid.

Ifølge RTVE har to menn og en kvinne mistet livet. Den savnede personen skal være vedkommende som utførte vedlikehold på oppvarmingsanlegget da eksplosjonen skjedde.

De seks skadde er alle sendt til sykehus, og en person er i kritisk tilstand. Menigheten Virgen de la Paloma som hører til i det rammede bygget bekrefter på Twitter at en av deres prester er alvorlig skadet.

Eksplosjonen har påført mint fire etasjer i bygget store skader.

Eksplosjonen skjedde her, i Calle Toledo 98 nært sentrum av Madrid. Kart: Google Maps

Store mannskaper inkludert brannvesenet, ambulanser og redningspersonell jobber med søk og sikring i området. I tillegg har rundt 120 betjenter fra Policia Nacional rykket ut til området denne ettermiddagen.

Evakuert

Politiet i den spanske hovedstaden har evakuert alle innbyggere som bor i gata, og disse er sendt til et hotell i nærheten.

Et eldrehjem like ved er også evakuert, og beboerne er flyttet til et annet pleiehjem. Ingen beboere ved eldrehjemmet eller den nærliggende skolen skal ha blitt skadet, men brannmannskaper jobber nå for å avdekke eventuelle skader på disse bygningene.

Myndighetene ber folk om å holde avstand til området slik at veiene holdes åpne for redningsmannskaper og de andre blålys-etatene.

Saken fortsetter under annonsen.


 

Kraftig eksplosjon

Vitner som har snakket med journalister på stedet forteller om en kraftig eksplosjon og mye røyk.

– Innen få sekunder så vi stein falle fra himmelen og mye røyk, forteller et vitne til TVE.

– Vi spiste, så hørte vi en eksplosjon og veggen falt ned. Rester kom flyende og vi løp vekk, forteller en kvinne som bor i nabobygningen til RTVE.

Trodde det var en bombe

En annen innbygger i området forteller at det virket som en bombe.

– Hele huset ristet. Det virket som en bombe. Vi begynte å få meldinger på WhatsApp fra innbyggere i området og de sa det kom røyk ut. Jeg nærmet meg men politiet sa vi ikke kunne være der, forteller en av naboene til RTVE:

Myndighetene konkluderte relativt raskt med at det ikke var snakk om noe angrep, men en gasslekkasje som hadde forårsaket eksplosjonen.

Presidenten i Madrid-regionen, Isabel Díaz Ayuso, har reist til området for å evaluere situasjonen, og statsminister Pedro Sánchez uttalte seg i dag på Twitter:

– Dessverre må vi sørge over flere dødsfall i eksplosjonen i Calle Toledo. Jeg snakket nettopp med ordføreren i Madrid for å uttrykke min støtte og solidaritet. Alle våre tanker og medfølelse går til familiene til de døde og skadde menneskene, skriver Sánchez på Twitter.

Ifølge byrådet i Madrid har mannskapene kontroll på situasjonen i bygningen, men sier det vil ta tid før man kan ta seg inn i bygget for en inspeksjon.

Ordfører José Luis Martínez-Almeida i Madrid sier de øverste etasjene må rives på en kontrollert måte.

 

Annonse:


Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Partnerinnhold

Annonse
Annonse