Siste
Illustrasjon: Envato Elements

Mistenkt for gruppevoldtekt i Puerto Rico –⁠ i dag skal de i retten


En av de fire migrantene som er mistenkt for å ha begått gruppevoldtekt av en 37 år gammel kvinne i Puerto Rico på fredag har blitt pågrepet for en lignende hendelse i samme kommune tidligere.

Det bekrefter kilder med kjennskap til etterforskningen, ifølge La Provincia.

Også Canarias 7 bekrefter at en av de mistenkte er tidligere pågrepet for en lignende hendelse.

Han skal ha blitt pågrepet og senere løslatt, før han angivelig begikk et nytt overgrep i Puerto Rico med tre andre migranter.

Offeret for voldtekten er en nordisk kvinne, og ikke fastboende på Gran Canaria, ifølge kilder Canariavisen har snakket med.

Møter i retten i dag

I dag skal alle de fire som er mistenkt i saken fremstilles for retten i San Bartolomé de Tirajana.

Mogáns ordfører, Onalia Bueno, sa i går at hun håper de mistenkte blir sendt til interneringssenteret for utlendinger i Las Palmas, dersom det viser seg at de er skyldige, slik at de kan bli sendt ut av landet.

onalia buenoMogáns ordfører Onalia Bueno sa på tirsdag at hun håper de mistenkte blir anholdt på interneringssenteret for utlendinger i Las Palmas hvis de er skyldige. Foto: Mogán kommune

Voldtekten skal ha skjedd forrige fredag, da kvinnen gikk gjennom en park, skriver La Provincia.

Våre kilder bekrefter at kvinnen anmeldte saken på søndag, og at hun deretter ble undersøkt av medisinsk personell i samråd med Guardia Civil.

Guardia Civil identifiserte de fire mistenkte basert på kvinnens beskrivelse av gjerningspersonene, og alle ble dermed pågrepet på tidlig på mandag.