Mistenkt terrorist pågrepet i Mogán på Gran Canaria


Det nasjonale politiet har pågrepet to personer – en i Melilla og en i Mogán på Gran Canaria – som var del av en terrorcelle. De to skal ha vært en del av en gruppe som jobbet med å rekruttere sårbare kvinner som skulle giftes bort til andre terrorister.

De to mistenkte terroristene ble pågrepet forrige onsdag, og er varetektsfengslet, melder generaldirektoratet i det nasjonale politiet.

Etterforskningen har vært en samarbeid mellom informasjonskommisjonen i San Sebastián og enheter fra Melilla og Las Palmas. Også Marokko og Europol har vært koblet på saken.

Se video fra aksjonen under.

Bånd til Al Qaeda

Antiterror-enheter skal ha avdekket at en terrorcelle med bånd til Al Qaeda opererte her, og at hovedmålet til disse terroristene var å innføre et islamistisk kalifat gjennom terror og krigføring.

De to mistenkte skal ha fulgt interne retningslinjer og strategier fra Al Qaeda.

Rekrutterte kvinner

Hovedmålet for de to mistenkte var å rekruttere kvinner i spesielt sårbare posisjoner og lite religiøs opplæring, som kunne manipuleres og giftes bort til andre terrorister. På den måten ønsket de å sørge for at fremtidige hellige krigere ble født. Et annet mål var å øke antallet medlemmer i terrorgruppen.

Terrorgruppen praktiserer ifølge etterforskerne flerkoneri, og mannlige medlemmer skal bli oppfordret til å ta så mange koner som mulig for å få flest mulig barn, skriver avisen Canarias 7.