Annonse

Modernisering av turistområder i Mogán i full gang

De siste årene har Mogán kommune jobbet hardt for å modernisere kommunen med lekeparker, nye promenader, fritidsområder og rehabilitering av utslitte områder.

Øyrådets president Antonio Morales, turistminister Carlos Álamo, ordfører i Mogán Onalia Bueno, turistrådmann Alba Medina og trafikkrådmann Víctor Gutiérrez. Foto: Mogán kommune

Av Leo Lunde
Publisert 4. mars 2021 kl. 01:21

Av Leo Lunde
Publisert 4. mars 2021 kl. 01:21

Annonse

Kommunen skriver i en pressemelding at de nå har fullført den andre fasen av promenaden fra Patalavaca til Anfi del Mar, lagt nye veier og gangstier i Puerto Rico, i tillegg til at de jobber med en ny park i Playa de Mogán med et budsjett på 2,5 millioner euro.

For sistnevnte prosjekt har øyrådet på Gran Canaria bidratt med en million euro av totalt 1,5 millioner som er tildelt kommunen gjennom turistmyndighetene.

Presidenten i øyrådet på Gran Canaria, Antonio Morales, turistminister Carlos Álamo, ordfører i Mogán Onalia Bueno, turistrådmann Alba Medina og trafikkrådmann Víctor Gutiérrez besøkte de rehabiliterte områdene på tirsdag.

18 millioner euro til turistkommunene

Gran Canarias turistmyndigheter planlegger å bruke 18 millioner euro på rehabilitering av infrastrukturen i turistkommunene San Bartolomé de Tirajana, Santa Lucía, Arucas, Las Palmas og Mogán.

Turistministeren på Gran Canaria snakket varmt om innsatsen under besøkene, og sier Gran Canaria jobber for å bli i rampelyset slik at øya blir førstevalg for turister.

– Kombinasjonen av fritidsaktiviteter og helsekvalitet blir to fundamentale elementer i suksessen de kommende årene, sa Álamo.

Ordfører Onalia Bueno takket de involverte partene for et godt samarbeid.

Mange prosjekter

De siste årene har flere store prosjekter pågått i Mogán kommune, som er en favorittkommune blant solhungrige nordmenn.

Med den siste fasen av promenaden langs GC-500 fra Arguineguín til Anfi står 1,5 kilometer fortau, skyggeområder, treningsapparater og ny belysning på plass.

Første halvdel av dette prosjektet ble gjort unna i 2018. I tillegg til de kosmetiske oppgraderingene er også den bærende konstruksjonen i områder som går over bakken forsterket.

I Puerto Rico har Avenida Tomás Roca Bosch – hovedgata i Puerto Rico – fått ny asfalt, slik at hele sentrum fremstår som mer moderne.

At det gamle kjøpesenteret også har fått seg en stor ansiktsløftning bidrar til dette, og lenger opp i dalen finner man de to relativt nye kjøpesentrene Mogán Mall og The Market.

Les også:

Ny fritidspark skal bygges i Puerto Rico

 

Ny rekreasjonspark

En ny rekreasjonspark skal også bygges i Playa de Mogán. Denne blir 5792 kvadratmeter stor når den står ferdig, og skal by på piknikområder, en hundepark, skatepark, grønne områder og et bygg som skal huse et museum.

Parallelt med dette bygges det også et stort nytt parkeringshus i Arguineguín som får plass til nesten 500 biler og et 10.000 kvadratmeter stort tak. Her blir det lekeplasser, treningsområder, rekreasjons- og skyggeområder, grøntområder og en flerbruksbygning.

I tillegg ønsker kommunen at både bibliotek og en kunstskole skal opprettes her.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse