Siste

Mogán kommune vil pusse opp nesten 500 boliger

Kommunen fjerner blant annet flere tonn asbest, og vil rydde opp i potensielt livsfarlige og usikre strømkabler i et storstilt moderniseringsprosjekt. «


Mogán kommune planlegger å pusse opp 486 boliger langs kysten og i innlandet. Målet er å modernisere bygningene med midler fra statens boligpakke 2018-2021.

Kommunen anslår at prosjektet vil koste 9,5 millioner euro.

Fjerner asbest og moderniserer bygg

I El Risco har kommunen allerede stått på for å fjerne 40 tonn asbest fra bygninger og gater.

I den andre fasen ønsker kommunen å gjøre eldre bygninger mer energieffektive, tilgjengelige og tryggere.

I tillegg til kosmetiske forbedringer skal vann- og avløpssystemer i eldre boliger byttes ut eller forbedres.

Ledninger skal graves ned

Mange steder i kommunen henger blant annet strøm- og telefonledninger fra det som i beste fall kan kalles provisoriske løsninger.

Dette planlegger kommunen å fikse på ved å grave ned kabler der dette er mulig.

Potensielt livsfarlige og utrygge løsninger som dette finner man flere steder i kommunen. Foto: Bård Ove Myhr

Store ambisjoner i Arguineguín

Mange av prosjektene som ønskes utført er lagt til selve byen Mogán, men kommunen har også store ambisjoner for Arguineguín.

Her vil de rehabilitere 220 boliger. Flere tonn med farlig asbest skal bort, fasader og tak skal få seg et løft, varmtvannstanker skal byttes ut, og solcellepaneler skal monteres.

Et annet viktig område det skal satses på er reparasjoner av betong, som i en årrekke har blitt utsatt for saltvann og vind fra havet. Dette har ført til at betongen sprekker opp flere steder.

Kommunen vil bruke tre millioner i Arguineguín, en by som allerede har fått store løft flere steder, slik Canariavisen viste i sin reportasje tidligere denne uken.

Pino Seco-området som går fra stranda og opp forbi skolen har nemlig vært under oppussing det siste året, og resultatet er moderne og opplyste sykkel- og gangveier og en ny hundepark, for å nevne noe.

Jobber ved bystranda

På mandag denne tok kommunen også fatt på Las Marañuelas-stranda (bystranda i Arguineguín).

Her skal steinmuren bak stranda repareres etter mange år med erosjon, slik vi skrev om i desember 2020. Det oppbygde området på vestsiden av stranda blir også pusset opp, med nytt rekreasjonsområde.

I hageområdet som er bygd opp vest for stranda skal det settes opp parasoller, benker, belysning og planter.

Bystranda i Arguineguín før seg et løft. Foto: Mogán kommune

Nytt parkeringshus

Det bygges også et nytt parkeringshus like bak Spar i sentrum, og like bortenfor bygges det ny undergang for å løse trafikkproblemer i byen.

Siden 2019 har også promenaden fra Arguineguín til Anfi del Mar fått seg et løft, med nye rekkverk, belysning og treningsapparater.