Siste

Mogán vil dele opp strendene i sektorer når fritidsbruk blir lov


Mogán kommune foreslår å dele opp strendene i egne sektorer når fritidsbruk igjen blir tillatt. Dette skal bidra til å unngå folkemengder, slik at strendene blir trygge å bruke.

Kystverket ønsker også å bli involvert i planene, slik at de kan lære mer om hvordan Mogán kommune foreslår å dele opp strendene. Denne informasjonen kan også bli brukt når den kanariske regjeringen skal legge sine planer for overgangen til det de kaller «den nye normaliteten».

Fire sektorer

Kommunen har i sitt forslag lagt opp til fire sektorer: doble solsenger, enkeltstående solsenger, et område for de som vil ligge på håndkle med inntil to personer sammen, og et område for håndklær beregnet på familier.

Deretter skal sonene deles inn slik at solsengene for to personer, for de alene, og området for de med håndkle med inntil to personer skal ha områder på 2,5 x 2,5 meter. For familieområdene skal det settes av 5 x 2,5 meter pr. gruppe.

Områdene skal merkes tydelig, med korridorer hvor man kan bevege seg til og fra vannet. Områdene skal også skilles av med trestolper og tau, med to meter avstand mellom hver «tomt».

Tilpasset lokale forhold

Ordføreren i Mogán, Onalia Bueno påpeker at reguleringene bør være fleksible nok til å kunne tilpasses lokale forhold. Forslaget som er lagt frem er derfor tilpasset forholdene i Mogán kommune, og at lokale forhold bør bli tatt i betraktning dersom forslaget benyttes i andre kommuner.

Forslaget innebærer også at strandleker slik som fotball, volleyball, frisbee og lignende aktiviteter blir forbudt, for å sikre god avstand mellom alle på stranden.

Foreløpig er Kanariøyene i fase 0 av nedtrappingen, og fritidsaktiviteter er foreløpig ikke tillatt på strendene. Likevel kan man benytte seg av strendene for å svømme som fysisk aktivitet  – en mulighet mange har benyttet seg av. Begrensningen som gjelder er likevel at dette gjøres innenfor bestemte tidsrom, nærmere bestemt fra kl. 06-10, og fra kl. 20-23.

Dersom man vil gå ut sammen med sine barn kan man gjøre dette mellom kl. 12-19, men maks en time om dagen, og inntil 1 km fra hjemmet.

Personer som må gå ut med assistanse og de over 70 har sine egne tidsrom fra kl. 10-12 og 19-20.