Mogán vil dele opp strendene i sektorer når fritidsbruk blir lov

av | 07.05.2020

Mogán kommune foreslår å dele opp strendene i egne sektorer når fritidsbruk igjen blir tillatt. Dette skal bidra til å unngå folkemengder, slik at strendene blir trygge å bruke.

Kystverket ønsker også å bli involvert i planene, slik at de kan lære mer om hvordan Mogán kommune foreslår å dele opp strendene. Denne informasjonen kan også bli brukt når den kanariske regjeringen skal legge sine planer for overgangen til det de kaller «den nye normaliteten».

Fire sektorer

Kommunen har i sitt forslag lagt opp til fire sektorer: doble solsenger, enkeltstående solsenger, et område for de som vil ligge på håndkle med inntil to personer sammen, og et område for håndklær beregnet på familier.

Deretter skal sonene deles inn slik at solsengene for to personer, for de alene, og området for de med håndkle med inntil to personer skal ha områder på 2,5 x 2,5 meter. For familieområdene skal det settes av 5 x 2,5 meter pr. gruppe.

Områdene skal merkes tydelig, med korridorer hvor man kan bevege seg til og fra vannet. Områdene skal også skilles av med trestolper og tau, med to meter avstand mellom hver «tomt».

Tilpasset lokale forhold

Ordføreren i Mogán, Onalia Bueno påpeker at reguleringene bør være fleksible nok til å kunne tilpasses lokale forhold. Forslaget som er lagt frem er derfor tilpasset forholdene i Mogán kommune, og at lokale forhold bør bli tatt i betraktning dersom forslaget benyttes i andre kommuner.

Forslaget innebærer også at strandleker slik som fotball, volleyball, frisbee og lignende aktiviteter blir forbudt, for å sikre god avstand mellom alle på stranden.

Foreløpig er Kanariøyene i fase 0 av nedtrappingen, og fritidsaktiviteter er foreløpig ikke tillatt på strendene. Likevel kan man benytte seg av strendene for å svømme som fysisk aktivitet  – en mulighet mange har benyttet seg av. Begrensningen som gjelder er likevel at dette gjøres innenfor bestemte tidsrom, nærmere bestemt fra kl. 06-10, og fra kl. 20-23.

Dersom man vil gå ut sammen med sine barn kan man gjøre dette mellom kl. 12-19, men maks en time om dagen, og inntil 1 km fra hjemmet.

Personer som må gå ut med assistanse og de over 70 har sine egne tidsrom fra kl. 10-12 og 19-20.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

Andre nyheter:

Utbruddene på Insular: – Veldig bekymringsverdig

Utbruddene på Insular: – Veldig bekymringsverdig

Helseministeren på Kanariøyene, Blas Trujillo, innrømmer at situasjonen på Insular-sykehuset er meget alvorlig. Sykehuset har så langt blitt rammet av fem utbrudd med minst 85 smittetilfeller, ifølge avisen Canarias Ahora. 151 ansatte ved sykehuset er i karantene...

Rekordbeslag av hasj til havs

Rekordbeslag av hasj til havs

Politiet og skattemyndighetene har beslaglagt "flere dusin tonn" hasj på havet, i en operasjon som beskrives som den største noensinne til havs mot narkotikasmugling. Myndighetene tok seg om bord i fire seilbåter og beslagla til sammen "flere dusin tonn" med hasj. Den...

Reise til Spania nå? Dette sier forsikringsselskapene

Reise til Spania nå? Dette sier forsikringsselskapene

Mange har tatt kontakt med Canariavisen for å høre hva forsikringen dekker dersom de reiser til Spania nå. Ifølge FHI sitt smittekart er hele Spania, inkludert Kanariøyene, rødt. Det betyr begrensninger i hva reiseforsikringen dekker, og alle selskaper har sine egne...

5 nordmenn forteller: Derfor reiser vi til Gran Canaria nå

5 nordmenn forteller: Derfor reiser vi til Gran Canaria nå

Den siste tiden har det vært mange og heftige diskusjoner om det å reise til Kanariøyene på ferie nå. Mange velger å trosse reiseråd og rødmerking, og sier de føler seg like trygge på Gran Canaria som i Norge. Vi tok en prat med x nordmenn for å finne ut av hvorfor de...

Stjal alle dekkene til norske Ann Cathrin: – Toppen av frekkhet

Stjal alle dekkene til norske Ann Cathrin: – Toppen av frekkhet

For norske Ann Cathrin El Allaoui ble ikke denne mandagen helt som hun hadde tenkt. På ettermiddagen fikk hun nemlig den utrolige beskjeden: noen hadde satt bilen hennes på lecablokker og stjålet alle hjulene. El Allaoui forteller til Canariavisen at hun hadde lånt...

Pusser opp Plaza de Las Naciones for 720 000 euro

Pusser opp Plaza de Las Naciones for 720 000 euro

Plaza de Las Naciones i Puerto del Carmen på Lanzarote skal få et ansiktsløft. Ifølge en intern rapport i kommunen skal det være nødvendig med flere utbedringer av plassen og området rundt. Byrådet i Tías har derfor besluttet å bruke 720 000 euro langs promenaden....