Mottakssenter i Las Palmas skal erstatte teltleiren i Arguineguín

Regjeringen ønsker å bygge et nytt mottakssenter for nyankomne immigranter med over 300 plasser i Las Palmas.

ARKIVFOTO: Immigrantene i teltleiren lever under meget dårlige forhold. Foto: Mogán kommune

Av Leo Lunde
Publisert 30. oktober 2020 kl. 10:07

Av Leo Lunde
Publisert 30. oktober 2020 kl. 10:07

Sentrale myndigheter i Spania vil bygge et nytt midlertidig mottakssenter for immigranter på en militær tomt i Las Palmas. Dette skal erstatte teltleiren i Arguineguín, som flere ganger har vært overfylt. Her har over 1000 immigranter vært stuet sammen under meget dårlige forhold, og leiren har flere ganger blitt kritisert.

– Vår ide er at Arguineguín-leiren praktisk talt skal forsvinne, sa regjeringsdelegat Anselmo Pestana på torsdag ettermiddag. Han vil likevel ikke utelukke at midlertidige mottaksfasiliteter må bli stående i Arguineguin for å ivareta immigrantene den første tiden de er på øya.

Regjeringens plan er å sette opp et mottaksanlegg slik det ble gjort sør på Tenerife under flyktningkrisen i 2006-2008. Det nye anlegget skal settes opp på den militære tomten i Barranco Seco.

Bygges med smittevern i tankene

Ønsket til regjeringsdelegaten er at dette skal ha mer enn 300 plasser og være tilpasset helseutfordringene som nå eksisterer. Derfor skal mottaket bygges med dette i tankene, og gi mulighet for å isolere gruppene som ankommer for å unngå smitteutbrudd.

Etter to dager uten ankomster har regjeringen fått et pust i bakken og dermed muligheten til å flytte mange av menneskene som satt i teltleiren i Arguineguín. Det er nå rundt 500 personer i denne leiren, som tidligere har huset over 1000 immigranter.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!