Muligheter for nok en storm på Kanariøyene

Etter flere dager med lavtrykk, regn, høye bølger og vind på Kanariøyene varsler orkansenteret NHC om nok en storm.

Grafikk: NHC

Av Leo Lunde
Publisert 30. november 2020 kl. 20:17

Av Leo Lunde
Publisert 30. november 2020 kl. 20:17

Det nasjonale orkansenteret NHC opplyser i et varsel om nok en subtropisk storm som er i ferd med å forme seg i Atlanterhavet. Stormen heter for øyeblikket Clement, men bytter navn til Kappa dersom den utvikler seg til en orkan. NHC mener det er 40% sjanse for at den gjør det innen 2-5 dager.

Uværet påvirker allerede Kanariøyene med overskyet vær og høye bølger på Kanariøyene. De siste dagene har flere lavtrykk danset rundt øygruppen, og medført store mengder regn flere steder.

Foreløpig ligger Clement nær Madeira, der den fører til regn og høye bølger.

Lavtrykket er forventet å bevege seg mellom Madeira og Kanariøyene de neste dagene, og det er på denne ferden av NHC tror potensialet for en subtropisk storm er tilstede. I så fall vil det bli den 31. stormen av slik styrke siden orkansesongen begynte.

Orkansesongen i Atlanterhavet er offisielt over i dag, 30. november.

På tirsdag har det meteorologiske instituttet Aemet sendt ut gult farevarsel for regn på Gran Canaria, Tenerife, La Palma og La Gomera. Det kan komme lokalt kraftig regn, og i utsatte områder på La Palma, Tenerife og La Gomera kan det blåse kraftig.

Til tross for at bølgene fortsatt kan komme opp i fem meter er det ikke sendt ut farevarsel for dette i skrivende stund.

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!