Myndighetene ber folk holde seg unna fjellene på Gran Canaria

1 min


Annonse

Nok en skogbrann har brutt ut på Gran Canaria, og herjer nå i Valleseco-området. Myndighetene ber folk om å ikke dra opp i fjellene.

Øyrådet har bedt befolkningen om å ikke dra opp til fjellet på Gran Canaria, ettersom slukkingsarbeidet fremdeles foregår i forbindelse med de to skogbrannene som brøt ut tidligere denne uken, i tillegg til en massiv innsats for å begrense skogbrannen som brøt ut lørdag ettermiddag i Valleseco.

Hetebølgen som nå ligger over Kanariøyene gjør at risikoen for nye branner er meget høy, og mannskaper jobber fremdeles for å slukke de siste restene etter brannene i Artenara og Cazadores.

I tillegg startet en ny skogbrann på Gran Canaria i dag, og denne er nå erklært nivå 2, som betyr at brannen er meget alvorlig, og statlige midler settes inn i arbeidet for å slukke brannen.

Øyrådet melder i sosiale medier at varselet for skogbrannfare fremdeles er aktivt, og at de to brannene som oppstod tidligere denne uken fremdeles ikke er slukket, selv om de er under kontroll.

Et stort problem for mannskapene som jobber med slukkingen har vært store mengder trafikk på veiene i fjellet. Myndighetene ber derfor folk om å ikke kjøre opp i fjellene, slik at mannskapene kommer frem.

Hetebølge

De siste dagers hetebølge har ført til temperaturer på rundt 39 grader flere steder. Spesielt sentralt og sør på Gran Canaria har det vært varmt.

Varmen fortsetter i dag, lørdag, med gult varsel for høye temperaturer de fleste steder på Kanariøyene. Sentralt og sør på Gran Canaria er det derimot oransje varsel, og her kan temperaturen komme opp i 40 grader.

Denne intense varmen gjør risikoen for nye branner meget stor.

Annonse:


Del med dine venner!

0 kommentarer

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *