ANNONSE

Mystiske lys på himmelen over Kanariøyene

av | 18.02.20

Tips oss!

Har du tips til saker vi bør skrive om? Ta kontakt.

Saken ble først kjent i sosiale medier, da det ble lagt ut flere videoer og bilder av mystiske lys på himmelen over Tenerife. Videoen viser hvordan en sølvfarget lyslinje kommer til syne på nattehimmelen.

Folk i bakgrunnen reagerer på hvor sterke lysene er, så man antar at fenomenet var enda bedre synlig med det blotte øyet.

I videoen hører du den sjokkerte fotografen. «Hva faen er det, onkel? Det er en linje, se på det her! Det er supersterke lys, bror!«.

Også flere andre observerte det merkelige lysfenomenet. Noen trodde det var en meteoritt, og spurte astrofysisk institutt på Kanariøyene, IAC, om hva det kunne være.

Elon Musk på ferde?

En forklaring på fenomenet kan være Starlink-prosjektet til Elon Musk, som for tiden setter ut et helt nettverk at satellitter i verdensrommet, for å kunne tilby Internett til alle på jorden.

Lysene er sannsynligvis et resultat av den femte utsendelsen av Starlink-satellitter, som ble sendt opp fra Cape Canaveral i USA samme dag.

Prosjektet tar sikte på å kunne levere høyhastighets-internett til hele planeten for en billig penge, og har som mål å sette hele 400 satellitter ut i bane i 2020.

I videoen under ser du den entusiastiske reaksjonen til en Youtube-streamer som ser et lignende lysfenomen i USA.

ANNONSE

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *