Siste

Nå er vikingen tilbake i by'n: –⁠ Det har vært full trøkk


Da pandemien sendte nordmenn hjem til Norge i hopetall, stod utelivsbransjen på bar bakke.

I den populære «norskebyen» Arguineguín, forsvant kundegrunnlaget over natta. Det hjalp lite at de som ble igjen fikk beskjed om å holde seg hjemme.

En av de som valgte å kjøre på likevel, var Terje Inngjerdingen. Han er innehaver av byens kanskje mest populære matpub – Vikingos.

Med portforbud var det ikke lenger mulig for folk å gå ut, og da hjemlevering ikke holdt lenger, pakket han sakene å dro til Norge.

Men driftig som han er, denne vikingen, var det ikke uten en plan om å starte opp igjen – og i kjent Inngjerdingen-stil gjorde han det med et stort smil, masse kunder og en knakandes god burger.

– Det har gått veldig bra! Det har vært full trøkk. Vi måtte jo åpne en uke før vi skulle. Det har vært veldig bra respons. Det har vært fantastisk, sier han til Canariavisen, når vi stikker innom for en etterlengtet «Hugin»-burger.

Og mye å gjøre er det. Mellom drinkene, pizzaen og burgerne som skal serveres, tar han seg tid til å stoppe opp for å prate med oss. Men rett som det er må han trå til. Han peker utover mot bordene, og plutselig er han bak baren for å tappe øl, midt i en setning.

Han mener det har skjedd noe med folk, nå som de endelig er tilbake på øya, men det har også dukket opp nye ansikter i det siste.

– Det er mer nordmenn enn før. Det er helt toppers. Folk er sultne på å gå ut, ha det høy og treffe folk igjen. Og det er jo en helt annen mentalitet. Mange har falt fra, men vi har fått mange nye folk også. Det har kommet en ny generasjon til øya, og det er fantastisk. Folk er glade og positive, gliser Terje.

Tirsdagen før hadde det vært markedsdag i Arguineguín. Trofast mot tradisjonen flokker nordmenn til utestedene på Ancora-senteret. Man blir jo varm av å gå på markedet, og iskald øl er den perfekte medisin.

– De siste to ukene har eksplodert. Tirsdagene er helt ville. Vi har ikke plasser og det er helt fullt. På lørdag kom folk fra flyet, og da ringer de å spør om vi kan servere mat på natta, fordi de kommer så seint, ler han.

Taco og pizzabuffé er det hver fredag. Foto: Vikingos

Da pandemien førte til nedstenging på Gran Canaria i mars 2020, holdt Vikingos til i et annet lokale, lenger inn på senteret. I år har han tatt over lokalet som tidligere tilhørte et annet skandinavisk spisested – Galleriet.

– Nå begynner vi å komme i orden. Nå har vi reparert alt gammelt, kjøpt inn nytt, og alt er helt tipp topp! Lokaliteten er jo rå. Vi har fantastisk utsikt. Det er mer luftig, og mye mer gøy å sitte her med en frisk cocktail, enn å se i murveggen der nede, sier han, og peker i retning av det forrige lokalet.

Harley Davidson-skiltet er på plass i det nye lokalet. Foto: Vikingos

Og det er lite som minner om den lyse, elegante stilen fra Galleriets dager. Nå er det oransje på svart, Harley Davidson-skilt og barhyller laget av brune trekasser som gjelder. Det er ingen tvil om at Inngjerdingen har tatt med seg stilen sin til det nye lokalet.

Inngjerdingen har tatt med stilen fra gamle Vikingos. Foto: Vikingos

Utenom dekor og farger, er den kjente Vikingos-maten også med på å skape helhetsinntrykket.

– Maten er den samme som før, men vi har utvida med fiskesuppe og kjører babyribs hver eneste dag. Vi skal begynne med plankesteik og ha grillkvelder. På fredag er det kø her, sier han og frister med taco- og pizzabuffé.

Han lover også musikk og underholdning i den kommende vintersesongen.

– Det blir mange nye overraskelser og masse gode og kjente trubadurer, også synger jeg jo litt sjæl, også da! Også skal vi kjøre på god mat og god service!

Den 30. oktober er det velkomstfest. Terje vil ønske folk velkommen tilbake til øya.

– Da kjører vi barbeque og buffé hele lørdagen fra 18:00 og helt ut. Spis så mye du vil for 12,95, hoier han, mens han flyr ut til et nytt bord med et brett halvlitere.

Og burgeren? Den smakte himmelsk – det kunne hele spisefølget skrive under på.