Nå forbyr turistkommunen dette


Tidligere i august ble det klart at en rekke nye forbud trer i kraft i turistkommunen Mogán, sørvest på Gran Canaria.

Blant annet blir det forbudt å holde av solsenger og plasser med parasoller og håndklær på strendene i kommunen. Denne praksisen er viden kjent fra hotellene på Gran Canaria, ofte beskrevet som «håndklemafiaen».

HER SLÅR HÅNDKLEMAFIAEN TIL:

Under kommunestyremøtet 4. august ble det presisert at dette gjelder tilfellene der folk holder av plassene lenge, uten selv å være på stranda.

Dersom kommunen kommer over parasoller, håndklær og andre eiendeler de mener brukes til dette formålet, kan kommuneansatte beslaglegge tingene.

Verdt å nevne er at kommunen også vil forby alle former for camping på strendene, bruk av såpe og shampo både i vannet og i dusjene, samt bruk av eller oppbevaring av båter i strandsonen.

Forskriften foreslår en minsteavstand på 200 meter fra stranda for disse, og forbudet inkluderer vannscooter når det ikke er lagt til rette for dette i egne korridorer.

Forsøpler med brosjyrer

Et økende miljøproblem i turistområdene har vært brosjyrer for såkalte ullturer, som legges under steiner, i postkasser, mellom lyktestolper og kastes inn på eiendommen til innbyggere og turister.

Et forbud mot dette innlemmes nå i kommuneforskriftene, og rammer alle bedrifter som deler ut reklamemateriell på denne måten. Kommunen anser brudd på dette punktet som alvorlig.

Her dobles taxiprisene

Kommunestyret stemte også for å doble prisen per km med taxi, på mellomdistanseturer i kommunen. Dette skal gjøres ved å fjerne tariff 1, som gjelder mellom utvalgte byer og tettsteder i kommunen.

Kommunen vil nå at taxier skal kjøre disse turene på tariff 3 – den samme som gjelder på turer utenfor kommunen. Tariff 3 er styrt av regjeringen på Kanariøyene, og ikke kommunen.

Dette betyr i praksis at prisen stiger fra 0,63 euro per kilometer til 1,26 euro på natt og 1,10 euro på dagen. Dette er praktisk talt en dobling i prisen på turer mellom Arguineguín og Playa del Cura, ifølge The Canary News.

Avgjørelsen har vært kontroversiell og kun ordførerens parti, CIUCA, stemte for.