Snart gjelder denne reiseforsikringen også i røde land

Select Page

Snart gjelder denne reiseforsikringen også i røde land

Gode nyheter for kunder i Europeiske.

Foto: Canariavisen

Av Leo Lunde
Publisert 22. mai 2021 kl. 12:47

Av Leo Lunde
Publisert 22. mai 2021 kl. 12:47

Til tross for at det globale reiserådet fra norske myndigheter gjelder frem til 1. juli har Europeiske Reiseforsikring nå valgt å gi sine kunder gyldig reiseforsikring likevel.

Til nå har de fleste norske forsikringsselskaper nektet å gi dekning i utlandet dersom landet er rødt på FHI sitt smittekart.

Dette har ikke vært populært blant kundene og mange har beskyldt norsk forsikringsbransje for å sko seg på corona.

Dekker også Covid-19

Fra og med 27. mai gjelder derfor reiseforsikringen i hele EU, Schengen-området og Storbritannia, og den dekker også Covid-19.

– Regjeringen opplyste om at det er praktiske utfordringer knyttet til det kommende vaksinesertifikatet som nå gjør at reiserådet forlenges i sin nåværende form. Vi synes ikke dette er en tilstrekkelig god nok grunn til å hindre kundene våre i å reise, sier kommunikasjonsdirektør i Europeiske, Andreas Handeland, i en pressemelding lørdag.

– Ikke er nok til å holde kundene igjen

Ifølge selskapet kommer forsikringen også til å gjelde for ikke-vaksinerte. Handeland understreker at dette ikke er en oppfordring til å reise til utlandet.

– Det at vi nå velger å åpne opp er ikke en anbefaling om å reise. Det handler om å gi kundene muligheten til å gjennomføre reiser de selv anser som nødvendige i EU, Schengen og Storbritannia, sier Handeland.

Han påpeker også at det er viktig å sette seg inn i situasjonen før man reiser, spesielt med tanke på restriksjoner.

–  Det er utrolig viktig at man setter seg inn i situasjonen og retningslinjene i landet man skal reise til. Og enda viktigere er dette dersom man skal reise på tvers av flere land. Det kan være lokale restriksjoner, innreisenekt basert på smittesituasjonen der man kommer fra og lignende, sier han.

Dekker ikke avbestilling til røde land

Selv om Europeiske nå altså dekker deg på reisen dekker de ikke avbestillingskostnader for reiser som betales når et land er rødt.

– Husk også at vi ikke dekker avbestillingskostnader for reiser som betales nå som det er rødt lys i reisekartet. Kjøper du en reise nå bør du derfor være helt sikker på at du ikke vil få kalde føtter før avreisedagen. Dette gjelder også for reiser i EU, Schengen og Storbritannia, sier Andreas Handeland i Europeiske Reiseforsikring.

Mener de ikke har skodd seg på corona

Da Canariavisen snakket med Handeland i april pekte vi på en kronikk som ble publisert i Canariavisen, der forsikringsbransjen beskyldes for å sko seg på corona.

– Vi ønsker ikke å kommentere kronikken, men på generelt grunnlag kan vi si at vi selvsagt ikke skor oss på koronapandemien. Tvert imot har vi flere ganger gått utenfor vilkårene våre for å hjelpe kundene, samt gjøre situasjonen mer forutsigbar. I tillegg har vi tilbudt kundene en begrensing i dekningen, mot et solid prisavslag i premien.

Annonse

Setter du pris på Canariavisen? Følg oss gjerne på Facebook!

 

Annonse