Nå kan du laste ned den nye smittesporingsappen Radar Covid


Den nye smittesporingsappen Radar Covid 19 kan nå lastes ned på Kanariøyene.

Appen varsler deg dersom du kommer i nærkontakt med noen som har testet positivt for coronaviruset.

Den nye appen tar sikte på å redusere spredningen av nye smittetilfeller. Dette gjøres via Bluetooth, og informasjonen skal være trygt lagret på din egen mobil. Dermed unngår appen mange av de samme kontroversene som plaget Smittestopp-appen i Norge, og andre lignende prosjekter.

I Norge valgte man å gå for en sentralisert løsning med skylagring, noe som kombinert med andre bekymringer fikk Datatilsynet til å tråkke på bremsen. På Kanariøyene har man valgt en løsning som bedre ivaretar personvernet til brukerne av appen.

Slik installerer du appen

Radar Covid 19 kan lastes ned i en prøveversjon for iOS og Android. Klikk på knappen for å komme til Apple App Store eller Google Play under. Ettersom appen kun er tilgjengelig på spansk har vi laget en kjapp video som viser hvordan du kommer igang med appen. Prosessen vil variere noe fra Android til iOS.

Last ned fra Apple App Store. 

Last ned fra Google Play. 

Appen er utviklet av Folkehelsetjenesten og Generaldirektoratet for modernisering og ny teknologi sammen med øyrådet på La Gomera. Helsedepartementet har samarbeidet med de regionale myndighetene om utviklingen, og det første testprosjektet ble utført på La Gomera.

Her ble appen testet av 3200 brukere, hvor et lite utvalg ble lagt inn i systemet som positive for coronaviruset, for å teste hvor effektiv appen er for å spore smitte. 6,5 nærkontakter ble registrert, som nesten er en dobling i forhold til hva tradisjonelle sporingsteknikker er i stand til.