ARKIVFOTO: Immigranter på et hotell i Puerto Rico. Foto: Canariavisen

Nå skal hotellene tømmes for migranter


Sosial, inkluderings- og innvandringsdepartementet sier alle de planlagte plassene for migranter på Kanariøyene skal stå klare i løpet av neste uke. Totalt er det snakk om 5810 nye plasser, men kapasiteten kan utvides hvis det blir nødvendig.

Mottaksplassene er fordelt på seks migrantleirer på Gran Canaria, Tenerife og Fuerteventura.

På fredag åpnet den nye leiren i Las Canteras på Tenerife. Det er den andre leiren som åpner i La Laguna kommune, etter at Las Raices-leiren åpnet 5. februar.

I løpet av få dager skal også et lager som er stilt til disposisjon av Bankia i El Sebadal i Las Palmas tas i bruk.

Over 7000 plasser

Med de nye plassene har regjeringen dermed over 7000 mottaksplasser for migranter på Kanariøyene, etter at en av historiens verste migrantkriser har pågått på øyene siden i fjor.

Da migrantkrisen for alvor begynte å gjøre seg gjeldende høsten 2020 hadde regjeringen bare rundt tusen plasser tilgjengelig.

Nå som plassene står klare skal hotellene som til nå har innlosjert migranter tømmes, men dette skjer nesten to måneder på overtid, etter at regjeringen lovet å tømme hotellene innen nyttår.

Les også:

Mindreårige migranter frykter de blir sendt til skrekkleir på Tenerife
 
Til tross for at denne nyheten i stor grad blir tatt godt imot er det også flere som reagerer på forholdene i migrantleirene som nå er satt opp.

I Las Raices har det ved flere tilfeller oppstått voldshendelser og demonstrasjoner som utviklet seg til opprør blant migrantene.

Migranter og aktivister har reagert på at leiren mangler tilstrekkelig oppvarming, tilgang på strøm, varmt vann og matmangel. Den siste tiden har flere hundre migranter og aktivister demonstrert utenfor leiren.

Voldelige protester i migrantleir på Tenerife: