Siste
VI VIL HIT: Nordmenn flokker til Kanariøyene. Det har vi også gjort i sommer, og ekspertene tror reiselysta er på topp. Foto: marako85/Shutterstock

Nå er reisene på billigsalg –⁠ sjekk de prisene til Kanariøyene!

Canariavisen har gravd i restplasser for å finne de virkelige reisekuppene nå. Og ja, det er faktisk fullt mulig å få en ukes ferie til under 5000 kroner i vinter.


Kanariøyene, og spesielt Gran Canaria, er nordmenns ubestridte favoritt om vinteren. Men også de andre øyene har mye å by på. 

Canariavisen har sjekket kapasitet og priser hos de ulike operatørene, og selvsagt bedt om tips for å gjøre reisen billigst mulig i disse dyrtider. 

– Jeg skjønner veldig godt at mange nå ønsker å pakke solkrem og badetøy og rømme fra mørket og julestria, sier kommunikasjonssjef i TUI, Anne Mørk-Løwengreen, til Canariavisen. 

– Og november er jo et perfekt tidspunkt. Da får man ladet opp batteriene og får litt tiltrengt sol og varme. Man kan handle julegaver til tax free-priser og feire tradisjonell jul hjemme. 

Av hoteller er det RIU Vistamar med sin fantastiske utsikt og høye standard som skiller seg ut som mest populært i Puerto Rico, ifølge TUI.

Også leilighetshotellet Revoli Playa, hvor man besørger maten selv, er veldig populært. Her er det mange stamgjester som reiser tilbake hvert eneste år, opplyser turoperatøren.

Anne Mørk-Løwengreen er kommunikasjonssjef for TUI i Norge. Foto: TUI

Lær mer om de ulike Kanariøyene lenger ned i saken. 

Unngå fellesferier og høysesong

Vil du gjøre et reisekupp anbefaler Mørk-Løwengren å unngå fellesferiene. 

– For reisekupp anbefaler jeg å reise utenom de mest populære tidene. Det er veldig fullbooket rundt jul og nyttår, men hvis man i stedet velger å reise nå i november, så har man gode muligheter til å skaffe seg god verdi for pengene, sier hun.

Hun får støtte fra markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket. 

– Kan du reise før jul så er det hvertfall mulig å gjøre det ganske mye rimeligere enn på andre tider av året om man velger charter, sier hun til Canariavisen.

 

Ønsker du bare fly og velger ruteselskaper må du imidlertid belage deg på dyrere priser. Canariavisen har blant annet sett eksempler på at Norwegian har tatt drøye 7000 kroner én vei på flyvninger til Lanzarote i november. 

– Når det gjelder flybilletter så er det derimot ikke så rimelig selv om man ønsker å reise før jul, bekrefter Wolff Andresen, som mener det er hos charteraktørene du finner de beste prisene nå. 

Det er også en fordel å kunne være så fleksibel som mulig og undersøke flere ulike reisedatoer.

– Derfor kan det være lurt å sjekke prisene først, og så spørre sjefen om å ta ut ferie, i stedet for omvendt, sier Mørk-Løwengren. 

En ferie hit for under 5000 kroner? Ja, det er faktisk mulig. Foto: Pandora Pictures/Shutterstock

Her finner du billige turer nå

Om du likevel ønsker bare fly, er det verdt å vite at charterselskapene kontinuerlig legger ut billige flyseter blant sine restplasser. Kjøper man kun flysete og allerede har leilighet på Kanariøyene som man kan bo i, kan man med andre ord også gjøre mange kupp nå. 

Trenger man derimot også et sted å bo under ferien, er det flere selskap og søkemotorer man kan benytte seg av, slik som Finn.no, Momondo, Booking og lignende nettsider, i tillegg til charterselskapene.

Men også charteroperatørene har relativt mange bra tilbud på restplasser nå før jul, så her kan man få en uke eller to til en relativt billig penge.

Se vår prissjekk lenger ned i saken. 

– Hva med å velge en annen øy enn favoritten Gran Canaria? 

–  Vi har satt inn litt ekstra kapasitet fra for eksempel Trondheim til Tenerife i år. Vulkanen Teide er selvsagt noe som bør oppleves på Kanariøyenes største øy. Eller hva med en tur til det gigantiske badelandet Siam Park? Det er blitt kåret som det beste vannlandet i verden av Tripadvisor i flere år på rad, forteller Mørk-Løwengreen i TUI. 

 • TUI flyr direkte til Tenerife fra Trondheim, Bergen, Trondheim og Oslo.
 • Direkte til Lanzarote fra Oslo og Bergen
 • Direkte til Gran Canaria fra Oslo, Torp (Sandefjord), Evenes (Harstad/Narvik), Værnes (Trondheim), Molde, Bodø, Tromsø, Kristiansand, Bergen, Stavanger, Haugesund og Vigra (Ålesund)
 

Canariavisens prissjekk

Vi har sjekket og hentet inn priser for å se hva du må regne med å betale for en tur nå.

Ticket

Ticket.no sin rimeligste pris før jul er på 3095 kroner med avreise 9.12.23. Prisen inkluderer en uke på hotell på Gran Canaria og fly tur/retur. 

Deres rimeligste pris for hotell og fly etter jul er 4495 kroner med avreise 18.01.24

TUI

TUI sine billigste charterturer fra Bodø, Trondheim, Bergen og Kristiansand til Gran Canaria koster ca 5000 kroner per person for en uke før jul og i overkant av 5000 kroner fra Oslo, Stavanger og Haugesund. 

Ønsker du to uker med paraplydrink på stranden har de flotte turer til Gran Canaria for 6100 kroner og oppover. Her koster det med andre ord lite å forlenge oppholdet fra én til to uker. 

Vil man reise fra Tromsø eller Ålesund koster en uke i overkant av 7000 kroner.

Ving

Hos konkurrenten Ving har de også flere reiser til Kanariøyene til overkommelige priser nå. 

Priseksempel med Ving fra Oslo:

 • Til Gran Canaria en uke: 4595 kroner.
 • Til Gran Canaria to uker: 4945 kroner.
 • Til Tenerife en uke: 4545 kroner.
 • Til Tenerife to uker: 5045 kroner.
 • Kun flysete tur/retur til Tenerife: 845 kroner.
 • Kun flysete tur/retur til Gran Canaria: 1985 kroner.
Her er prisen for Ving-reiser fra Trondheim til Kanariøyene:

 • Til Gran Canaria en uke: 3795 kroner.
 • Til Tenerife to uker: 5395 kroner.
 • Kun flysete tur/retur til Tenerife: 2290 kroner.
 • Kun flysete tur/retur til Gran Canaria: 1990 kroner.

Apollo

Her er prisene for Apollo-reiser fra ulike byer til Kanariøyene:

 • En uke fra Stavanger til Tenerife: 4500 kroner. 
 • En uke fra Oslo til Gran Canaria: 3900 kroner. 
 • En uke fra Trondheim til Gran Canaria: 4200 kroner. 
 • En uke fra Bergen til Gran Canaria: 3998 kroner
 • Kun flysete tur/retur til Gran Canaria: 1990 kroner
 • Kun flysete tur/retur til Tenerife: 2290 kroner
 

Rutefly

Så var det ruteflyene sin tur. Som nevnt har vi sett priser opp mot hele 7000 kroner én vei til Kanariøyene, men jevnt over koster det slettes ikke så mye å fly til øygruppen nå i november. 

Norwegian

Her er prisene for Norwegian flyreiser, kun fly, tur/retur til Kanariøyene:

Fra Oslo:

 • Til Gran Canaria: fra 2300 kroner.
 • Til Tenerife: fra 2180 kroner.
Fra Trondheim:

 • Til Gran Canaria: fra 1872 kroner.
Fra Bergen:

 • Til Gran Canaria: fra 2731 kroner.
 • Til Tenerife: fra 2161 kroner.

SAS

Her er prisene for SAS flyreiser, kun fly, tur/retur til Kanariøyene i desember:

Fra Oslo:

 • Til Gran Canaria: fra 4200 kroner.
 • Til Tenerife: fra 3340 kroner.
Fra Bergen:

 • Til Tenerife: fra 5000 kroner.
 • Til Gran Canaria: fra 7000 kroner.
Priser med charterselskap er per person når to reiser sammen. Utgifter for sendt bagasje,  mat osv tilkommer.

Alle priseksempler er med direktefly for beste komfort og korteste reisetid. Det tas forbehold om at reisen kan være utsolgt eller at prisene endres. 

Om Kanariøyene

Kanariøyene, også kjent som «Hundeøyene,» er en øygruppe som ligger i Atlanterhavet utenfor kysten av Afrika. Det er syv større Kanariøyer, alle av vulkansk opprinnelse. Øygruppen er en del av Makaronesia sammen med Azorene, Kapp Verde, Madeira og Selvagensøyene.

Tenerife: kontraster og naturskjønnhet

Tenerife, den største øya, har imponerende kontraster. Pico del Teide, Spanias høyeste fjell på 3718 meter, dominerer øyas landskap. Hovedstaden, Santa Cruz de Tenerife, er en livlig by, mens den nærliggende San Cristóbal de La Laguna er en koselig universitetsby oppført på UNESCOs verdensarvliste. La Laguna ble for øvrig kåret til Kanariøyenes tryggeste kommune.

Tenerife byr på frodig grønnhet på nordkysten og solfylte strender på sørkysten, med populære turistområder som Las Americas og Costa Adeje. 

 

Fuerteventura: Europas Hawaii

Fuerteventura, den nest største øya, har et behagelig klima og kilometerlange sandstrender. Hovedstaden, Puerto del Rosario, ligger på østkysten, og øya er kjent for Jandiahalvøya, ofte referert til som «Europas Hawaii.» Her finner du lange sandstrender og Oasis Wildlife-området med dyreliv og botaniske hager. På nordkysten ligger Cuevo de Llano, naturlige grotter, og Corralejo, kjent for surfing.

 

Gran Canaria: Et kontinent i miniatyr

Gran Canaria, den tredje største øya, har mye å tilby og er nordmenns ubestridte favoritt. Hovedstaden, Las Palmas, ligger nordøst på øya, og Pico de las Nieves og Roque Nublo er de høyeste toppene. Las Palmas er allsidig med museer, shopping og en av Spanias beste bystrender, Las Canteras. Øya har en variert natur med grønn nordkyst og solrik sørkyst. Turiststeder som Puerto Rico, Arguineguín og Maspalomas er mest populære blant nordiske turister.

 

Lanzarote: Solskinnsøya

Lanzarote, lengst nord og øst, har varierte landskap. Hovedstaden, Arrecife, ligger østkysten. Øya har et Marslignende landskap i Timanfaya National Park, grønne fjellsider fulle av vakre blomster, vakre strender, og Montanas del Fuego med vulkansk aktivitet. Kaktusparken Jardin de Cactus og lagunen Charco Verde er imponerende.

 

La Palma: Den vakre øya

La Palma, kjent som «La isla bonita» - «Den vakre øya», skiller seg ut med vakre natur og ro. Hovedstaden, Santa Cruz de la Palma, ligger østkysten, og Roque de los Muchachos er det høyeste fjellet. Øya er et paradis for astrofysikere med internasjonale observatorier. Den har en frodig furuskog, naturlig gråsvarte strender og spektakulær Caldera De Taburiente nasjonalpark. Vær obs på at det kan være begrenset fremkommelighet enkelte steder, etter vulkanutbruddet i 2021. 

 

La Gomera: Fantastiske aktiviteter

Hovedstaden på La Gomera er San Sebastián, der Columbus startet sin historiske reise. Øya er kjent for sin naturlige skjønnhet og varierte aktiviteter, inkludert fotturer, vannsport, og dykking. Klart vann gir gode muligheter for å studere det varierte dyrelivet under havoverflaten. 

El Hierro: Avsidesliggende og vill

El Hierro, også kjent som «jernet,» er den minste og mest avsidesliggende øya. Hovedstaden, Valverde, ligger nordøst. Øya tilbyr flotte snorkling- og dykkemuligheter, vulkanske landskap og autentiske opplevelser. Utforsk også øyas historie og kultur, inkludert eldgamle helleristninger.

Uansett hvilken Kanariøy du velger, vil du finne vakre strender, behagelig klima og en rekke solfylte aktiviteter som passer for enhver smak.