Siste
TUI vil selge værgaranti til kundene. Regner det i minst to timer får du penger tilbake. Foto: Barmalini/Shutterstock

Nå skal de selge værgaranti på ferien

Pengene tilbake hvis det regner i ferien.


TUI lanserer nå værgaranti til nordiske kunder. Dette betyr at du kan få pengene tilbake hvis det regner på ferien din.

Værgarantien lanseres i Sverige i oktober og vil være tilgjengelig for kunder som bestiller en pakkereise med TUI på utvalgte reisemål. Etter planen lanseres det også for norske kunder etterhvert. 

– Værgarantien er innført først i Sverige som pilot, og deretter skal den bli tilgjengelig i resten av TUI Nordic etter hvert i løpet av høsten og vinteren, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI til Canariavisen. 

For å få værgarantien må du legge den til når du bestiller reisen din. Kostnaden beregnes ut fra værprognosen der hotellet ditt ligger.

– Muligheten til å legge til værgaranti følger hotellet og dets beliggenhet, ikke reisemålet, forklarer Mørk-Løwengreen. 

Også hoteller på Gran Canaria skal komme med den nye garantien. 

– Svenske kunder kan legge til værgaranti som tilvalg ved bestilling til enkelte hoteller på Gran Canaria, sier hun. 

Penger tilbake

Hvis det regner i minst to timer med 1,5 mm nedbør per time, aktiveres garantien automatisk om du har bestilt den. Du får da tilbake penger samme dag. Beløpet du får tilbake avhenger av reisens totalkostnad, men det er ikke snakk om hele beløpet, naturligvis.

Derimot skal dette være et plaster på såret hvis det skulle regne i ferien, ifølge TUI. 

– Vi kan selvsagt ikke kontrollere været på reisemålene våre, men værgarantien betyr at gjestene våre ikke får ferien ødelagt av regn, sier Tommy Serban, kommersiell direktør hos TUI i Norden.

Kompensasjonen utbetales samme dag, noe som betyr at man kan bruke pengene på andre aktiviteter som for eksempel museumsbesøk eller shopping.

– Jeg har faktisk hatt en del uflaks med været på ferie, så det er moro at vi kan tilby et plaster på såret til gjestene våre, hvis det skulle skje. Man kan ha uflaks, selv på det mest solsikre reisemålet, sier Anne Mørk-Løwengreen.

En del penger

Værgarantien er et samarbeid mellom TUI og techselskapet Sensible Weather, opplyser selskapet i en pressemelding. 

Canariavisen har beregnet hvor mye man kan få tilbake hvis det regner, gjennom Sensible Weather sitt simuleringsverktøy.

Det finner du for øvrig her, slik at også du kan beregne hvor mye du får i kompensasjon hvis det kommer en skur i ferien. 

Den viser at en ferie til solsikre Gran Canaria i november, med kostnad på 3 000 euro for en uke, koster deg 89 euro, og gir en kompensasjon på 375 euro, om det skulle regne i to timer eller mer. 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.