Siste
STERKE BILDER: Videoen av et tilsynelatende uprovosert angrep på høylys dag i San Fernando de Maspalomas sprer seg i sosiale medier.

Nei, ingen ble drept i slåsskampen i Maspalomas


Sent mandag kveld begynte en falsk påstand å spre seg i sosiale medier.

Det ble hevdet at en av personene som var involvert i slåsskampen som brøt ut i San Fernando de Maspalomas var død. Dette stemmer ikke.

I videoen av slåsskampen ser man at en person blir skallet ned og går i bakken. Deretter blir han liggende.

Ingen ble behandlet av ambulanse

Det videoen ikke viser er at personen kommer seg på beina igjen og forlater stedet. Ingen av de involverte ble behandlet av ambulansen i etterkant av hendelsen. Dette bekrefter også avisen La Provincia, som omtalte den falske nyheten først.

Hendelsen fant sted klokken 15:45 mandag ettermiddag. Nødsentralen skal ha fått melding om flere personer som var involvert, og at de var bevæpnet med kniver.

Uklart motiv

Motivet for angrepet skal angivelig være relatert til kontrollen over parkeringsplasser som hjemløse personer benytter for å tjene penger, men det er foreløpig mye som er uklart rundt hendelsen og hvem som står bak.

Ifølge avisen Canarias 7 er unge migranter implisert i hendelsen. Kilder som avisen La Provincia har snakket med hevder alle de involverte var av utenlandsk opprinnelse.

Møte med regjeringsdelegasjonen

I dag møtte San Bartolomé de Tirajan  med regjeringsdelegasjonen og representanter for det lokale og nasjonale politiet.

Ordfører Conchi Narváez sier hun krever løsninger, bedre koordinasjon og at migrantene som lager konflikter må hjemsendes så snart som mulig.

Rergjeringsdelegat Anselmo Pestana undrestreker at flyttingen av migranter til mer egnede fasiliteter allerede er i gang, og at også hjemsendelsene nå er i gang. Returer til hjemlandet har blitt forsinket på grunn av stengte grenser i forbindelse med coronapandemien.

I tillegg sier Pestana at regjeringen vil sende 40 nasjonale politibetjenter til kommunen for å patruljere gatene og forsterke sikkerheten.

Mogán krever det samme

Ordfører Onalia Bueno i nabokommunen Mogán krever det samme, og hevder i en pressemelding på kommunens nettsider at slike hendelser skjer «ganske ofte».

Hun viser til en rekke hendelser hvor også politiet i kommunen og vektere ved et hotell som huser migranter har blitt utsatt for vold den siste tiden.

Regjeringsdelegasjonen på Kanariøyene har tidligere sagt at de ikke har bekreftet noen økning i kriminaliteten sør på Gran Canaria på grunn av migrantene.

Til tross for dette har både ordføreren i kommunen og fagforeningene for Guardia Civil-agenter AUGC og AEGC hevdet at voldhendelsene skjer stadig oftere.