Nesten 300 båtflyktninger er savnet, inkludert 9 barn


Flyktningorganisasjonen Caminando Fronteras har varslet myndighetene om seks båter med til sammen 274 personer om bord som er savnet siden juli. Familiene vet ikke hva som har skjedd med disse menneskene.

Caminando Fronteras varsler myndighetene omtrent daglig om båter som forlater Afrikas kyst på vei mot Kanariøyene. Redningstjenesten er avhengige av denne informasjonen for å vite hvor de skal søke etter båter med immigranter om bord.

Organisasjonen får også daglige samtaler fra familien til de som velger å sette seg på en båt over til øygruppen. Spesielt når dager har gått uten nyheter tar pårørende kontakt med organisasjonen. Mange ganger får de ikke kontakt med familien sin som har dratt ut, og de frykter det verste.

En talsmann for organisasjonen har forklart til nyhetsbyrået Efe at de for øyeblikket har seks båter savnet. Det skal være snakk om 274 personer som altså er savnet, inkludert 9 barn.

Dette er båtene som er savnet

Først ble det meldt om en båt som går under navnet Naudibú med 49 personer ombord. Denne dro fra Mauritania 22 juli, og ble først meldt savnet to måneder senere, den 21. september. Båten er ikke funnet.

Den andre er en båt som dro fra Tarfaya i Marokko med 12 personer om bord den 16. september, og som ble meldt savnet to dager senere.

Den tredje er en båt som ifølge varselet skal ha dratt fra Dakhla i Sør-Sahara 23. september med 31 personer om bord, inkludert fire kvinner og et barn.

Den fjerde dro fra Senegal 23. september, som er mye lenger sør enn de andre båtene. 70 personer skal ha vært om bord, og varselet ble mottatt 1. oktober.

Den femte båten dro fra kysten 5 mil sør for El Aaiún med 59 personer om bord 24. september, inkludert 10 kvinner og to barn. Her kom varselet inn samme dag.

Den sjette og siste båten som er savnet har 53 personer om bord, inkludert 24 kvinner og 6 barn. De skal ha reist mot fra Dakhla 30. september, og ble meldt savnet 1. oktober.

Ingen av båtene som skal ha kommet til Kanariøyene passer beskrivelsene eller passasjerantallet på de savnede båtene ifølge Caminando Fronteras, og man vet derfor fremdeles ikke hva som kan ha skjedd med disse.