Nesten 300 nye immigranter på torsdag


På torsdag ankom 299 immigranter fordelt på 10 båter, frem til klokken 19:30. Ni av båtene ankom Gran Canaria, ifølge redningstjenesten, som har vært travelt opptatt med å hente opp båter hele dagen.

Med de nye ankomstene i dag er antallet immigranter som er antatt å ha kommet til Kanariøyene allerede passert 8200, som er tre ganger så mange som i hele 2019. Foreløpig mangler det offisielle tall fra Innenriksdepartementet for oktober.

De siste tallene fra Innenriksdepartementet viser at 6081 immigranter hadde ankommet øygruppen  i perioden 1. januar – 30. september i år. Det er seks ganger så mange som på samme tid i fjor.

Startet ved soloppgang

De første båtene ble oppdaget ved soloppgang: en med 27 personer om bord, inkludert en kvinne og to mindreårige. Disse kom seg i land i Playa del Inglés. En annen båt med 22 personer om bord ble reddet like ved Montaña-arenaen mellom Arguineguín og Meloneras.

Klokken 08 måtte redningstjenesten ut igjen, denne gangen for å hente en båt med 32 personer om bord ni kilometer fra land. Blant de 32 passasjerene var også tre kvinner og tre mindreårige. Like etter kom en båt med 21 personer nesten i land ved fyrtårnet i Maspalomas, før også de ble hentet inn.

 
Minner om flyktningkrisen i 2006 – nærmer seg 8000 immigranter i år
 

Kom seg i land i Maspalomas

Tidlig torsdag ettermiddag kom ytterligere tre båter; 21 personer kom seg i land ved Maspalomas-stranda, 18 personer ble plukket opp av redningstjenesten, og en tredje ble innhentet av Guardia Civil.

Den samme redningsbåten som nettopp hadde hentet inn 18 personer måtte snu og sette kursen mot en stor båt 64 kilometer utenfor kysten. Om bord var 113 menn.

De siste båtene som er med på tellingen så langt var en med 24 personer om bord som ankom Gran Canaria, og en med 13 passasjerer som kom frem til Puerto del Rosario på Fuerteventura. Sistnevnte skal ha hatt flere mindreårige med seg, ifølge Røde Kors.