Nesten 7000 nye doser til Tenerife

Annonse
Denne saken er over 1 år gammel. Informasjonen i saken kan være feil eller utdatert.

6825 nye vaksinedoser ankom mandag morgen på Tenerife. På tirsdag kommer en lignende forsendelse til Gran Canaria.

Ifølge en pressemelding fra Helsedepartementet på Kanariøyene skal dosene distribueres likt ut til alle helseområdene på øygruppen.

Dette er den tredje forsendelsen med vaksiner som har ankommet øygruppen siden 27. desember, og vaksineringsplanen går som den skal i fase 1. Frem til 3. januar har helsetjenesten vaksinert 5159 personer på Kanariøyene. som utgjør en tredjedel av de som skal få vaksinen i første fase.

Vaksineringen foregår med full hastighet både på hverdager og i helger, og så langt har 40% av dosene som har kommet blitt brukt.

Eldrehjem først

Det er vaksinestrategien mot Covid-19 som avgjør hvem som før vaksinen først. I første fase begynner man med de som bor på eldrehjem og deres personell, samt personer som er spesielt sårbare og hjelpetrengende på institusjoner.

Annonse

Et team på rundt 150 sykepleiere fra alle øyene har fått opplæring i prosedyrene, og det er disse som skal stå for vaksineringen i fase 1. Flere innen helsetjenesten skal få opplæringen i tiden som kommer, med spesielt fokus på de ansatte i primærhelsetjenesten som skal stå for vaksineringen av den øvrige befolkningen i sommer.

Viktig å fortsatt følge reglene

Helsemyndighetene understreker også viktigheten av å følge smittevernreglene frem til en stor nok del av befolkningen er vaksinert.

Annonse:


Det innebærer bruk av munnbind på offentlig sted og der mennesker samles, god håndhygiene, avstand, og ikke minst at man unngår folkemengder. Dersom flere skal møtes bør dette gjøres i godt ventilerte områder eller utendørs. Hvis du har symptomer på Covid-19 må du isolere deg selv hjemme. Det samme gjelder mens du venter på svar fra coronaprøven eller hvis du har vært i nærkontakt med noen som har Covid-19.

Les også:

Covid-19-vaksinen i Spania: Se når du kan få den

 

– Må være på vakt

Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres, har bedt øyas befolkning om å ikke senke skuldrene, til tross for at man ser at tiltakene har gitt en viss grad av begrensning i smitten de siste dagene.

Torres har også uttalt til mediene at regjeringen på Kanariøyene vil analysere smitteutviklingen som følge av julefeiringen på torsdag. Selv om smitten ikke har skutt i været, slik enkelte fryktet etter jul, ber han folk være forsiktige.

– Det er en påstand om at antall infeksjoner etter jule- og nyttårsfestene burde ha hatt en effekt allerede, men jeg vil ikke være for optimistisk. Vi må overholde reglene og vi må være på vakt, sier Torres.

Add New Playlist