Promo-bilde fra Netflix-produksjonen. Foto: Netflix

Netflix spiller inn ny serie på Lanzarote


Netflix spiller i disse tider inn en ny serie på Lanzarote. Øya ser ut til å ha blitt populær hos de store studioene, og denne gangen er det serien Bienvenidos a Edén (Welcome to Eden) som skal produseres på øygruppen.

Er du lykkelig? Med det spørsmålet blir fem attraktive unge mennesker invitert til den mest eksklusive festen i historien på en hemmelig øy, organisert av en drikkeprodusent. Det som begynner som en spennende reise blir snart en opplevelse for livet. Men paradiset er egentlig ikke hva det ser ut til... Velkommen til Eden.

Serien er skrevet av Joaquín Górriz (Desaparacidos) og Guillermo López (Atrapada), og skal bestå av åtte episoder regissert av Daniel Benmayor (Xtremo) og Menna Fité (Merlí).

Den nye spanske serien er en del av Netflix sin satsing på mer europeisk innhold, noe som har vist seg å slå godt an blant seerne i Spania. Filmer som Under frysepunktet har blitt tatt meget godt i mot av publikum, og havnet raskt på topp-10-lista i Spania.

En skuespiller som er verdt å merke seg på rollelista er Tomy Aguilera, som spilte i SKAM Spania – basert på den norske suksessen SKAM, som tok verden med storm.

Serien skal spilles inn flere steder i Spania, og produksjonen besøker også byer som Barcelona under innspillingen. Innspillingen på Lanzarote starter neste uke.

Unike naturområder

Welcome to Eden har vært på planleggingsbordet lenge, og i november ble det klart at Netflix hadde søkt øyrådet på Lanzarote om tillatelse til å spille inn i beskyttede naturområder på øya.

Den unike naturen på Lanzarote har bidratt til å gjøre øya et yndet sted for filmprodusenter. I 2013 ble storfilmen In the heart of the sea med Chris Hemsworth spilt inn i El Golfo, og i 2019 besøkte selveste Marvel-gjengen øya med Angelina Jolie for å spille inn vulkanscener til The Eternals i Tías.