Nok en narkobande tatt på Kanariøyene


17 personer er siktet for organisert kriminalitet, narkotikasmugling og hvitvasking på Tenerife

Det nasjonale politiet har pågrepet 17 personer, mistenkt for å ha stått bak en kriminell organisasjon som smuglet og solgte narkotika på Tenerife. De skal ha vært spesielt aktive nord og sør på øya. De 17 mistenkte er i alderen 29-54 år, og den lange rekken med siktelser varierer fra organisert kriminalitet, salg og smugling av narkotika, og hvitvasking av penger.

Gruppen skal ha operert med et tydelig hierarki der medlemmer var tildelt spesifikke oppgaver som transport, lagring, forberedelse og salg av narkotika. Gruppen distribuerte kokain og hasj flere steder på øya, men hovedsaklig i nord og sør.
Tatt med 170 kilo kokain på Gran Canaria

60 betjenter deltok

Etter en komplisert etterforskning ble hjemmene til de 17 mistenkte ransaket i en operasjon hvor over 60 betjenter deltok. Det ble tatt beslag i rundt 1 kilo kokain, 9,5 kilo marijuana, 500 gram med midler for utblanding av kokain og anabole steroider. Disse varene skulle ha blitt solgt av gruppen på forskjellige deler av øya.

I tillegg fant politiet også et skytevåpen, tre elektrosjokkvåpen og en øks. En av de pågrepne skal ha forsøkt å angripe politiet med denne når de slo til mot en av boligene.

Penger og biler

Politiet har også tatt beslag i 140 000 euro, 30 kjøretøy inkludert flere luksusbiler, og en fritidsbåt.

Etterforskningen er fremdeles åpen, og politiet utelukker ikke nye aksjoner i forbindelse med saken.

Alle de pågrepne ble identifisert og sendt foran en dommer. To personer har blitt varetektsfengslet foreløpig.