Planen er å bygge en gigantisk vannpark som vil gi rundt 600 arbeidsplasser i kommunen. Prosjektet har møtt på mange hindringer. Grafikk: Siam Park

Nok et skjær i vannet for Siam Park på Gran Canaria


Nok en gang møter Siam Park på Gran Canaria på hindringer. Lagmannsretten på Kanariøyene har nå anullert moderniseringsplanen for området kjent som El Veril, der øyregjeringen har godkjent konstruksjonen av en gigantisk vannpark.

Retten mente at planen ikke kunne godkjennes uten en rapport om tilgjengeligheten på vann. I tillegg til konstruksjonen av selve vannparken ønsker regjeringen på Kanariøyene at det skal bygges et hotell, restauranter og flere utesteder i området.

Grønt lys i juni 2020

Den samme domstolen ga grønt lys til prosjektet i juni 2020, etter at Loro Parque-gruppen som blant annet eier Siam Park på Tenerife har møtt på en rekke skjær i vannet.

Tidligere har Cazorla-gruppen gått rettens vei for å stanse et prosjekt for offentlig transport i det samme området. Dette prosjektet skulle muliggjøre konstruksjonen av det etterlengtede badelandet, men Cazorla-gruppens forsøk ble stoppet av retten da de avviste deres anke.

Cazorla mente at planene kun tok hensyn til enkelte interesser, fremfor fellesskapets beste, og at Loro Parque-gruppens interesser kom først. Retten var ikke enig i dette i juni 2020.

Saken fortsetter under annonsen.

Fastlåst i mange år

Situasjonen har også vært fastlåst i mange år på grunn av krav fra kommunen om at Loro Parque-gruppen skulle stå for finansiering av infrastruktur i området. Kiessling-familien som eier Loro Parque-selskapet har uttalt at de mener kommunen skal betale 520.000 euro for en del av prosjektet.

Siam Park på Gran Canaria vil bringe med seg en investering på 100 millioner euro i området som er kjøpt av Loro Parque SA.

Krevde betalt for «urbane kostnader»

Tidligere har kommunen stukket kjepper i hjulene for prosjektet gjentatte ganger. I 2018 krevde kommunen plutselig 1 million euro fra utviklerne for «urbane kostnader».

Prosjektet har også blitt sinket av miljøvernorganisasjoner, lisenser som ikke har blitt gitt, og gjentatte krav fra kommunen.

Nå er det altså en rapport om tilgjengeligheten på vann som stopper prosjektet.