Nok et tilfelle av coronavirus bekreftet på Gran Canaria


SAKEN OPPDATERES. SIST OPPDATERT: 11.03.2020 kl. 01:07

Et nytt tilfelle av coronaviruset er påvist på Gran Canaria, noe som gjør at det nå er syv aktive smittetilfeller på øya denne tirsdagen. Det bekrefter helseministeren på Kanariøyene, Teresa Cruz.

Det skal være snakk om en italiensk statsborger som nå har testet positivt, og som angivelig bor på et hotell sør på øya. Så snart vi kjenner til hvor smittetilfellet forekom oppdaterer vi denne saken og vårt direktekart.

Vedkommende er i hjemmeisolasjon.

Det nye tilfellet av coronavirus på Gran Canaria kommer samme dag som de siste to italienerne i gruppen som først fikk påvist smitte ble innlagt på sykehus. En av disse er i kritisk tilstand. I tillegg ble to nederlendere bekreftet smittet i Meloneras sør på Gran Canaria på mandag.

Helseministeren, Teresa Cruz Oval, påpekte denne tirsdagen at tiltakene på Kanariøyene har fungert, og at de har kontroll over situasjonen.

21 aktive tilfeller på Kanariøyene

I skrivende stund er det nå 21 aktive tilfeller på Kanariøyene. Totalt er det registrert 26 tilfeller, men fem av disse er friskmeldte.

Det er nå 13 tilfeller på Tenerife, og en av disse ble også bekreftet denne tirsdagen. På Gran Canaria er det syv aktive tilfeller.

På Fuerteventura er det 1 tilfelle, som er i hjemmeisolasjon.

Vi oppdaterer saken så snart vi har mer detaljer.