Siste
Nordiske turister flokker til Gran Canaria i hopetall, og pilene peker fortsatt oppover. Foto: Bellena/Shutterstock

Nordiske turister flokker til Gran Canaria

Kommer i hopetall, og økningen fortsetter.


Nordisk turisme til Gran Canaria har økt med 22,77 % i 2023 sammenlignet med samme periode i 2022.

462 205 passasjerer reiste fra et av de nordiske landene til Gran Canaria i løpet av årets første åtte måneder, ifølge turistrådet. 

Nå som vintersesongen er i gang forventes det nok en gang kraftig vekst, og innen nyttår vil 900 000 turister fra norden ha besøkt øya, viser anslagene turistrådet ha7r gjort. 

Det vil i så fall være en økning på 10% fra Norge, 9% fra Sverige og 8% fra Finland. Danskene, som har økt kraftig den siste tiden, vil derimot se en nedgang på 4%.

Mellom Norden og Gran Canaria går det ikke mindre enn 306 692 flyseter på direkte ruter alene – og da ser vi bort fra charterflyvningene. 

Les også:
 

Air Baltic med ti nye ruter

At Air Baltic har ankommet det norske markedet vil trolig ikke dempe reiselysten hjemme på berget, men selskapet fra Latvia fører også til økt interesse i det baltiske markedet, påpeker turistrådet. 

De åpnet sin rute mellom Latvia og Gran Canaria i november 2022, og har denne sesongen flyvninger fra Torp i Norge til Gran Canaria.

Til sammen har selskapet åpnet ti nye ruter til øya fra Finland, Litauen, Estland, Norge, Danmark og Sverige. 

 

Debatt
Canariavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.