Nordmann fikk corona-smittet nabo på sykehus: –⁠ Føles ubehagelig


Det er nå 46 bekreftede tilfeller av smitte på Kanariøyene. 12 av disse er på Gran Canaria, 31 på Tenerife, 1 på Fuerteventura, og 2 på La Palma. Myndighetene insisterer nå på at befolkningen må samarbeide for å begrense spredningen av viruset.

Alle sykehus har nå innført strenge restriksjoner når det gjelder besøk. I tillegg er alle arrangementer som tiltrekker mer enn 1000 personer blitt forbudt. Helsemyndighetene har så langt bekreftet 46 tilfeller på Kanariøyene, som er en økning på 18 personer siden onsdag. 15 personer er nå innlagt på sykehus, og to av disse er i kritisk tilstand.

Besøk hos pasienter på sykehus er forbudt, bortsett fra hos mindreårige pasienter, de med handikap, og eldre som trenger følge. I tillegg kan de som har en «eksepsjonelt god grunn» bli autorisert for besøk.

– Ingen synlige tiltak mot smitte

Canariavisen har vært i kontakt med en pasient som er innlagt på Universitetssykehuset på Tenerife, og han forteller at han opplever situasjonen som ubehagelig, og mener smitteverntiltakene ikke er holdbare.

– Bekrefter at personen ligger uisolert på gangen. Min spanske vennninne overhørte en samtale når personen ankom. Hun oppfattet at det handler om Corona. Fra lørdag og frem til i går var vi usikre på om det var korrekt oppfattet. Ingen informasjon og ingen synlige tiltak mot smitte. Min romkollegas familie turte ikke å besøke han, forteller Furuseth til Canariavisen. 

Furuseth tok først kontakt med Canariavisen da han fikk bekreftet at dette handlet om coronaviruset, og fortalte da at han synes det er ubehagelig nærme.

– Jeg ligger på rom xxx på Universitetssykehuset i Santa Cruz. Jeg bodde på rom zzz, men måtte flytte da de trillet inn en person med coronasmitte. Personen ligger i gangen. Bekreftet av min lege at det faktisk er tilfellet. Synes det er ubehagelig nærme. Kan ikke oppholde meg på terrassen, og forsiktighet med lufting, forteller Steinar Furuseth på SMS til Canariavisen. 

Furuseth bekrefter at det har blitt restriksjoner på besøk ved sykehuset.

– Nå er det stengt

– Nå er det stengt for alt besøk til pasienter her. Min spanske venninne fikk levert klær til meg, fikk ikke sitte ned. Rett ut etter 5 minutter. Besøksforbudet varer minimum i 14 dager, forklarer Furuseth til Canariavisen denne torsdagen.

Han er også frustrert over det han mener er manglende smittevern på sykehuset, og opplyser til Canariavisen at den smittede ligger på gangen.

– Føles ubehagelig at ingen informasjon blir gitt. Hvordan kan de virke helt uanfektet når nyhetsprogrammer verden over dekker saken 24/7. Skoler stenges, idrettsarrangementer avlyses. Flyruter innstilles osv. Vi som er tett på, i et sykehus attpåtil, får ikke noen beskjeder om hvordan vi bør forholde oss. Har de kontroll eller er dette nok et eksempel på uvitenhet?, sier Furuseth.

Canariavisen har tatt kontakt med sykehuset for en kommentar, men så langt ikke fått noe svar på vår henvendelse.

Se vårt direktekart over smitte på Kanariøyene: