Siste
Foto: Senderistas/Shutterstock

Nordmenn betaler gjerne mer for ferien

Nordmenn betaler gjerne mer for luksus. Kun 12 % av nordmenn oppgir at lavest mulig pris er det viktigste, når de skal ut å reise i vinter.


Nordmenn vil ha verdi for pengene på vinterferie.

En fersk gallupundersøkelse fra Kantar Media viser at kun 12 % av nordmenn oppgir at lavest mulig pris er det viktigste, når de skal ut å reise i vinter.

I stedet er det verdi for pengene som er viktigst for de fleste nordmenn. Det vil si at reisen oppfyller behovene deres, enten det gjelder reisemål, hotellstandard eller spesielle opplevelser.

Swim-out rom er populært

Kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge forteller at nordmenn gjerne bytter til sitt favorittreisemål og velger høyere standard både på hotell og romtype når de bestiller ferie.

– Swim-out rom med eget privat basseng for eksempel er mye mer populært i Norge sammenlignet med de andre nordiske landene, sier Mørk-Løwengreen.

Kanariøyene er mest populært

Kanariøyene er det overlegent mest populære reisemålet om høsten og vinteren, og det kommer neppe som noen overraskelse at det er Puerto Rico vi nordmenn vil til. 

To hoteller skiller seg spesielt ut i popularitet hos TUI. Det er RIU Vistamar med høy standard og stamgjesthotellet Revoli Playa, hvor man ordner maten selv.

Tenerife et godt alternativ

Hvis man ønsker å holde seg til Kanariøyene, men ikke følge strømmen helt, så er Tenerife et godt alternativ.

– Vi har satt inn litt ekstra kapasitet fra for eksempel Trondheim til Tenerife i år. Vulkanen Teide er selvsagt noe som bør oppleves på Kanariøyenes største øy. Eller hva med en tur til det gigantiske badelandet Siam Park? Det er blitt kåret som det beste vannlandet i verden av Tripadvisor i flere år på rad, sier Mørk-Løwengreen i TUI.