Nordmenn stoppet på flyplass i Alicante –⁠ sendt i retur


En gruppe på minst 12 nordmenn ble lørdag formiddag stoppet på Alicante-flyplassen etter å ha ankommet med et SAS-fly fra Oslo Gardermoen.

Politi og tollvesenet skal ha nektet disse tilgang til Spania, og sendt de norske reisende i retur på samme fly de ankom med, melder Spaniaavisen som omtalte saken først.

Vil åpne alle grenser i Europa fra slutten av juni
Blant nordmennene skal det være flere elever som går på skole på Costa Blanca, og som skal fortsette skolegangen sin nå som skolene har åpnet.

– Det er viktig at den enkelte selv sjekker hvilke reiseråd som gjelder, enten hos UD eller i det landet du skal reise til, sier pressesjef i SAS John Eckhoff til Spaniaavisen.

Grensene inn til Spania er fremdeles stengt som følge av coronaviruset, og kun registrerte fastboende i landet slipper inn. Det er også unntak for grensekryssende arbeidere.

Spanias regjering har kunngjort at de vil åpne grensene for utlendinger i juli. Da opphører også karantenekravet for alle som ankommer fra utlandet. Både Norwegian og SAS har satt opp nye ruter fra Norge til Spania i sommer.

Norwegian flyr til Gran Canaria i juli