Norsk voldsmistenkt pågrepet på nytt –⁠ brøt besøksforbud

Voldsmistenkt nordmann ignorerte rettspålagt besøksforbud. Nå er han dømt til dagbøter i åtte måneder. «


Natt til onsdag 5. januar ble norske norske Kyrre Larenfeldt (49) brutalt slått ned i feriebyen Puerto Rico, sørvest på Gran Canaria.

Larenfeldt ble sendt til legevakt med brukket nese, skader i ansiktet og ødelagte tenner etter angrepet.

Den mistenkte er en Oslo-mann i 30-årene, som driver et vekterselskap i Norge. Han ble pågrepet av Guardia Civil 9. januar, og ilagt besøksforbud av instruksjonsretten i San Bartolomé de Tirajana. Det var Canariavisen som omtalte saken først.

Overfallet skjedde i taxikøen, da en kvinne angivelig forsøkte å snike i køen, ifølge Larenfeldt. Han forteller at angrepet kom bakfra da han snakket til kvinnen, og at han fikk flere kraftige slag mot ansiktet.

– Da kom han bakfra og smokka til meg tre ganger, dytta henne inn i bilen og sa  «det er bare å anmelde meg din forpulte homse. Meg skjer det ikke en dritt, for jeg er nordmann»

Angrepet skal ifølge Larenfeldt ha kommet tre dager etter at den mistenkte oppførte seg aggressivt mot han på utestedet Black & White i Puerto Rico. Under angrepet skal han ha gjenkjent mannen.

– Hatvold

Overfor Canariavisen hevder Larenfeldt, som er homofil, at angrepet er hatvold.

– Jeg sa til politiet at jeg er helt sikker på at dette er hatvold, sa Kyrre til Canariavisen når vi snakket med han, dagen etter hendelsen.

I rettsdokumentene fra den første høringen kommer det frem at dommeren anser Larenfeldt sin forklaring som sannsynlig, og at et mulig hatmotiv legges til grunn for besøksforbudet. Voldshendelsen etterforskes fremdeles av Guardia Civil.

Frykter nytt overfall

Kyrre Larenfeldt forteller til Canariavisen at han er redd for å gå ut etter voldshendelsen. Han tar taxi til og fra jobb.

– Jeg går ikke ut i det hele tatt. Jeg kan ikke gå ut. Jeg er helt sikker på at hvis han ser meg kommer han til å banke meg sønder og sammen, forteller Larenfeldt på telefon til Canariavisen, tre dager etter at den mistenkte brøt besøksforbudet.

– Det er jo så jævlig at jeg skal føle på dette her. Jeg gjør jo det, jeg føler jo på det.

Kyrre Larenfeldt jobber til daglig på Gran Canaria. Foto: Canariavisen

Ignorerte besøksforbudet

Canariavisen har fått innsyn i rettsdokumentene. Der fremgår det at den mistenkte ilegges forbud mot å komme nærmere enn 200 meter fra Larenfeldt, samt å ferdes på steder der Larenfeldt ofte går. Spesifikt nevnes baren Black & White i Puerto Rico, der Kyrre først påtraff den mistenkte.

Til tross for dette skal den mistenkte ha valgt å oppsøke Black & White 13. februar, der han befant seg fem meter fra Larenfeldt. Nordmannen ble derfor pågrepet på stedet for andre gang og fremstilt for en dommer i San Bartolomé de Tirajana.

Dagbøter i åtte måneder

Aktor la i retten frem påstand om bot på 2920 euro (8 euro per dag i 12 måneder), men dommeren besluttet at nordmannen skulle ilegges bot på 8 euro per dag i 8 måneder. Dette tilsvarer 1920 euro, eller rundt 19 400 norske kroner.

Betales ikke boten er den subsidiære fengselsstraffen på inntil fire måneders fengsel for nordmannen. I tillegg er han dømt til å betale saksomkostningene.

I Spania bruker man dagbøter, der hver måned regnes som 30 dager. Den subsidiære fengselsstraffen tilsvarer én dag fengsel for hver andre dag man ikke betaler.

Den mistenkte skal ha erkjent å ha vært på Black & White og anker ikke avgjørelsen. Dette skal være grunnlaget for den reduserte straffen, fremgår det av rettsdokumentene.

Canariavisen har tatt kontakt med nordmannens forsvarer for en kommentar. Hun har ikke ønsket å kommentere saken.