Nabohjelpens koordinator Jenni Hymoff Koeppel hos Matbanken i Las Palmas. Store deler av maten de leverer ut kommer herfra gjennom et tett samarbeid. Foto: Nabohjelpen

Norske meglere gikk sammen –⁠  donerte 2000 euro til Nabohjelpen


I forrige uke kunne Canariavisen melde at den frivillige organisasjonen kjent som Nabohjelpen, nå selv trenger hjelp for å dekke husleie. De frivillige sørger for mat på bordet til flere hundre mennesker på Gran Canaria hver uke.

I Arguineguín-lokalet sitt oppbevarer Nabohjelpen mat som folk donerer, men også store mengder fra matbanken i Las Palmas og fra EU.

– Vi trenger så mye hjelp som mulig for å få inn omtrent 2000 euro, for å betale leie og skatt, så hvis vi kunne ha fått hjelp fra alle hadde det vært fantastisk, sier Koeppel.

Det skulle ikke ta lang tid før pengene var på konto. Bare timer etter at Canariavisen publiserte sin sak, tok to av avisens annonsører kontakt med redaksjonen.

Norske Jan Haugland fra Gran Canaria Estate og Sunniva Torset fra Real Invest hadde nemlig gått sammen om å donere 1000 euro hver, etter å ha lest saken.

– Vi ble oppmerksomme gjennom Canariavisens artikkel på at Nabohjelpen trenger strakshjelp til husleie slik at de kan drive videre med det viktige arbeidet de utfører her i lokalmiljøet. Nabohjelpen gjør en forskjell for de vanskeligstilte her i vårt nærmiljø ved å dele ut både mat, klær, møbler og annet våre naboer rundt oss behøver, forteller Jan Haugland til Canariavisen.

SE INTERVJUET MED KOEPPEL FRA NABOHJELPEN:

Naturlig å gå sammen

Sunniva Torset sier det var naturlig for de to å gå sammen om dette:

– Nabohjelpen er en organisasjon som begge helt klart ønsker å støtte, så det var naturlig for oss å trå til i fellesskap da vi så at Nabohjelpen trengte donasjoner for videre drift slik at de kan hjelpe så mange som mulig også i fremtiden, sier hun til Canariavisen.

Koordinator og primus motor i Nabohjelpen, Jenni Hymoff Koeppel, sier hjelpen betyr mye.

– Dette vil dekke leien og hjelper mye med skatten også. For meg betyr dette at jeg slipper å bekymre meg over hva vi skal si til huseieren, for skatten kan vi ikke vente med å betale, forteller Koeppel, som er tydelig rørt over hjelpen.

Ber flere donere

Torset ber nå flere om å donere til Nabohjelpen.

– Vi er mange som nyter godt av det Gran Canaria har å tilby oss. Vi ser et idyllisk ferieparadis, men glemmer ofte at ikke alle nyter godt av turistøyens overskudd. Det er fortsatt mange som lever i fattigslige kår, som faller utenfor systemet og ikke har råd til mat, husly, møbler og nødvendige hjelpemidler, konstaterer hun, og fortsetter:

– Vi anbefaler derfor at så mange som mulig bidrar slik at de som har minst også får dekket sine viktigste behov. Dersom du kan avse et beløp, uavhengig av størrelse, ber vi deg kontakte Nabohjelpen for å gi ditt bidrag.

Haugland legger til at man også kan donere ting til Nabohjelpen.

– Ikke kast møbler eller klær som er fullt brukbare. Ring Nabohjelpen. Det som er så bra er at de kommer og henter dette gjennom frivillig arbeid. Det er meget enkelt å ta den telefonen, sier han.

Her står matkasser på rekke og rad, klare til utdeling. Foto: Nabohjelpen

Nabohjelpens venner donerte 24.000 kroner

I tillegg til donasjonene som kom inn fra de to norske meglerne på Gran Canaria, har også den norske foreningen Nabohjelpens venner stått på.

Foreningen er drevet av norske Bård Ove Myhr (50), Karianne Kristiansen Lund (63) og Per Arve Gran Carlsen (67).

Til sammen har de samlet inn over 300 000 kroner som går uavkortet til Nabohjelpen, siden oppstarten i mars 2021.

Idéen kom etter viral musikkvideo

Idéen til prosjektet kom etter at Myhr og Bjørn «Lillebror» Sande Larsen gikk sammen med flere velkjente musikere på øya, og laget sin egen versjon av «We are the World». Også dette til inntekt for Nabohjelpen.

– Vi fikk over 100 000 visninger, men ikke en eneste overføring kom inn fordi bankoverføring er for tungvint for folk. Vi lever i en tid hvor folk er vant til at det skal være enkelt, og da er løsninger som Vipps alfa og omega, forklarte Bård Ove Myhr til Canariavisen den gangen.

https://www.youtube.com/watch?v=5UcYN36OGUE

Siden da har donasjonene kommet på løpende bånd, hovedsaklig via Vipps.

– Kjempeimponert

– Med norsk selskap og norsk bankkonto er det mye enklere for nordmenn og vippse eller lage faste oppdrag i nettbanken, forteller leder i foreningen, Karianne Kristiansen Lund, til Canariavisen.

Hun sier hun er imponert over all hjelpen.

– Vi er kjempeimponert. Det som er veldig hyggelig er at det var så mange som fortsatte å gi, når det var stille rundt Nabohjelpen, både i media og på Facebook.

Kristiansen Lund er ansvarlig for regnskapet for Nabohjelpens venner. Hun driver et regnskapsbyrå hjemme i Sandefjord, i tillegg til å være eier av Gran Canaria Ferieboliger AS.

– Dette gjør vi gratis slik at alt som blir gitt kommer frem uten fradrag. Mange er vel også tryggere på å gi, når de ser at alt blir ivaretatt på en ryddig måte. Vi vil igjen takke alle snille givere. Det kommer godt med, sier hun til Canariavisen.

Redaksjonelle bindinger:

Både Real Invest og Gran Canaria Estate er annonsører hos Canariavisen. Det var Canariavisen selv som tok initiativ til å skrive denne artikkelen på et redaksjonelt grunnlag.