Østeriske Meinrad Spenger (på bildet) startet Másmovil sammen med nordmannen Christian Solli Nyborg i 2005. Foto: Másmovil.

Norskstartede Másmovil vil kjøpe Euskaltel for 2 milliarder euro


Den delvis norskstartede teleoperatøren Másmovil kunngjorde på søndag at de akter å kjøpe den baskiske tv, telefon- og internettleverandøren Euskaltel for 1996 millioner euro.

Ifølge Másmovil skal selskapet beholde sine ansatte og merkevarene, samt hovedkvarteret i Euskadi.

Startet av en nordmann

Másmovil ble startet av nordmannen Christian Solli Nyborg og østerriske Meinrad Spenger i 2005. I dag er det Spenger som er direktør for selskapet.

Másmovil er i dag den fjerde største telekom-operatøren i Spania i kundevolum. Selskapet har allerede kjøpt om en rekke andre leverandører på markedet, slik som Pepephone, Lycamobile, Yoigo og flere mindre operatører.

Forretningseventyret blir av Finansavisen beskrevet som den «villeste veksthistorien innen telekom i Spania, om ikke i hele verden.»

Ja fra majoritetseiere

Majoriteten av Euskaltel-aksjene er fordelt på Zegona, Kutxabank og Corporación Alba, og alle skal ha sagt seg villig til å selge seg ut. Til sammen eier de tre selskapene 53,32% av aksjene i Euskaltel.

– Másmovil-gruppen vil ytterligere styrke sin posisjon som den raskest voksende operatøren innen telekom i Spania hvis tilbudet går i boks, skriver selskapet i en pressemelding.

Nesten to milliarder euro

Med en pris på nesten to milliarder euro som skal betales i sin helhet ved salget, blir prisen 11,17 euro per aksje. Det er 26,8% over gjennomsnittsprisen for aksjene det siste halve året.

– Euskaltel er en av de viktigste spanske telekomselskapene som tilbyr en rekke tjenester og løsninger til både privat- og bedriftskunder, skriver selskapet.

Salget må fremdeles godkjennes av konkurransemyndighetene og minst 75% av aksjonærene må akseptere salget.